Most bárki javaslatot tehet arra, hogy hol trafizzanak a rendőrök

A rendőrség most mindenkinek lehetőség ad arra, hogy aktívan cselekedjen a szabálytalankodók ellen.

Forrás: Police.hu2024. 04. 04. 7:43
A II. kerületben dobozba rejtve mérik a gyorshajtókat (Fotó: Kurucz Árpád)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz kapcsolódva a magyar rendőrség is Speedmarathont tart 2024. április 19-én reggel hat és április 20-án reggel hat óra között, amelynek során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbáljuk visszaszorítani a gyorshajtást – tudatta a Police.hu. Mint írták, a korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét. 

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretnék figyelembe venni, ezért idén is várják a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy hol legyenek sebességellenőrzési pontok. 

Az ötleteket 2024. április 8-án 12 óráig várják az erre a célra létrehozott e-mail címeken:

A lakosság jelzései alapján, illetve a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányságok jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a rendőrség tájékoztatni fog a honlapján.

Hangsúlyozták, az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek. A gyorshajtás az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele – fogalmaztak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.