Mutatjuk, hova menekülhetnek a budapestiek atomtámadás esetén + videó

A tősgyökeres budapestiek sem igazán ismerik.

Forrás: Tények2024. 04. 03. 17:15
Az atomtámadás hatásait bemutató tárlat a Sziklakórház Atombunker Múzeum megújult, eddig nem látogatható részeit is bemutató sajtóbejáráson a fõváros I. kerületében 2019. június 11-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van egy hely a budai Várhegy belsejében, ami rengeteg titkot, fájdalmat és szenvedést őriz, és amelyet még a tősgyökeres budapestiek sem igazán ismernek – írja a Tények. 

A Sziklakórház Atombunker Múzeum a budai Vár alatt található és több mint 2300 négyzetméteres. A sziklakórházat a második világháborúban és az 1956-os forradalom idején is használták, berendezései a mai napig üzemelnek.

Maga az óvóhely vagy a sziklakórház azért tudott fennmaradni ilyen jó állapotban, mert a szellőzést senki nem merte leállítani a rendszerváltás után

– részletezte a Dégi Tamás főmérnök a portálnak, ugyanis folyamatosan felkészülten tartották a bunkert egy háború esetére.

Elmondta azt is, hogy a sziklakórház egy 4-es osztályú óvóhely, amely nem bírna ki egy jól irányzott, pontos atomcsapást, de közeli találat esetén megóvná a civileket a lökéshullámtól és nukleáris szennyezettségtől is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.