Nacsa Lőrinc: Brüsszel támadást indított Magyarország ellen

A KDNP országgyűlési képviselője a parlamentben elmondta, hogy a baloldali politikusok a törvényeket kijátszva pénzt fogadtak el külföldi szervezetektől.

2024. 04. 09. 13:25
NACSA Lőrinc
Budapest, 2023. november 21. Nacsa Lőrinc, a KDNP frakcióvezető-helyettese felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. november 21-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Brüsszel a dollárbaloldal hathatós segítségével támadást indított Magyarország ellen. Most éppen azért, mert elfogadtuk a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvényjavaslatot és azt az alaptörvényi rendelkezést, aminek köszönhetően megkezdhette a munkáját a Szuverenitásvédelmi Hivatal – fogalmazott Nacsa Lőrinc a parlamentben elmondott napirend előtti felszólalásában. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a baloldali politikusok a törvényeket kijátszva pénzt fogadtak el külföldi szervezetektől és ebből akartak hatalomra kerülni.

– Több mint négy és fél milliárd forintnyi euró, dollár, valamint font gurult a baloldalhoz, rejtélyes mikroadományozók – Soros György – és mesebeli adománygyűjtő ládikákon keresztül. Hülyének néztek bennünket és a magyar választókat

– tette hozzá.

A kormánypárti politikus jelezte, hogy a szuverenitásvédelmi törvény három év szabadságvesztéssel szankcionálja, ha egy párt, egy választáson induló szervezet vagy jelölt külföldről fogad el támogatásokat. Jelezte, hogy a baloldal azonnal Brüsszelben kezdett panaszkodni a törvény miatt.

– A baloldalt megvették kilóra és ezáltal felmerült a külföldi befolyás hatalmas kockázata is. Ezért lépnünk kellett és törvénnyel megvédenünk a szuverenitásunkat 

– rögzítette Nacsa Lőrinc.

Válaszában Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: 1990 óta konszenzus volt a magyar politikai pártok között, hogy nem vont be külföldi forrást a kampányba, azonban ezt a baloldal felrúgta. – Külföldi érdekkörök példátlan módon sértették meg Magyarország szuverenitását – jegyezte meg.

Sztojka Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője a napirend előtti felszólalásában jelezte: az EU-nak a romákat segítő célkitűzései megbuktak, azonban Magyarország az elmúlt 14 évben a hátrányos helyzetű közösségek problémáinak a megoldásán fáradozott. Kiemelte, hogy a kormány elkötelezett abban a kérdésben, hogy a roma közösség tovább haladhasson a középosztályosodás útján. – A 2010 előtti intézkedések azért nem működtek, mert a baloldal nem ismerte fel a hátrányos helyzetű embertársainkaban rejlő lehetőségeket. Segélyt adtak nekik, ezzel konzerválva az élethelyzetüket, amikor képzésre és munkára lett volna szükségük  – emlékeztetett Sztojka Attila. 

Kiemelte, hogy 2010-hez képest ötven százalékkal több roma dolgozik Magyarországon.

– A legjobb szociálpolitika a munkahelyteremtés. Tíz év alatt a kétszeresére nőtt a dolgozó roma honfitársaink száma – válaszolta Rétvári Bence. A Belügyminisztérium miniszterhelyettese elmondta, hogy ehhez több intézkedésre is szükség volt. Felhívta a figyelmet, hogy az EU a kohéziós alapok egy részét, ami segítséget jelent a szegények felemelésében, Magyarországnak oda sem adja, a pénzeket pedig migrációs célokra akarja elkülöníteni.

– Az európai vezetők annyira erőltetik a migrációt, hogy inkább elvennék az európai szegény emberek pénzét

– tette hozzá. Rétvári Bence szerint felháborít mindenkit, hogy a migránsok szervezett betelepítése fontosabb Brüsszelnek, mint az európai emberek megsegítése.

Borítókép: Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.