Tovább növelnék a parkolási sarcot Pikóék?

A lakossági felvetést nem cáfolta Hermann György momentumos önkormányzati képviselő, hogy amennyiben Pikó András, VIII. Kerületi baloldali polgármester és csapata hatalmon marad, drasztikusan megemelik a helyi lakosok éves parkolási díját, pedig most is a legdrágábbnak számít, tízszerese a fővárosi átlagnak. Sára Botond, a Fidesz polgármesterjelöltje ezzel szemben azt ígéri, visszaállítják a korábbi állapotokat és visszafizetik a lakosságnak az indokolatlanul beszedett Pikó-sarcot.

2024. 04. 18. 10:58
null
Jámbor András szélsőbaloldali parlamenti képviselő, Pikó András józsefvárosi polgármester és Karácsony Gergely (b-j) főpolgármester egy felsőoktatási intézmény bővítése ellen lépne fel (Fotó forrása: Kocsis Máté Facebook-oldala)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Így is már tízszeresét kell fizetniük a józsefvárosi lakosoknak azért, hogy az otthonaik előtt parkolhassanak. Az első autó után jelenleg 18–30 ezer forintot kell fizetni, amennyiben két autó is van egy háztartásban, az már százezres terhet jelent egy családnak.

Nagyon úgy fest azonban, hogy ezzel nem elégedett meg a polgármester, aki tovább sarcolná a kerületieket. Mindeközben Karácsony Gergely főpolgármester kitüntette Pikóékat a példamutató új parkolási rendszer miatt. Rádai Dániel alpolgármester büszkén fotózkodott a Smart Budapest-díjjal, az sem zavarta, hogy belterjes balosbuli-szagú az egész. Hiszen szintén Pikó önkormányzati képviselője az a Könczöl Dávid, aki az adományozó fővárosi szervezet titkársági referense is egyben – mutatott rá a Hírnyolc Extra helyi internetes lap.

Mint írták: az új Pikó-program szerint ez a fizetős parkolási rendszer, amit kialakítottak, még nem tökéletes, 

további finomításra szorul.

Ezzel a polgármester gyakorlatilag arra utal, hogy további módosításokat terveznek. Egy józsefvárosi lakó úgy értesült, hogy 2025-től nemcsak évi 150 ezerre emelik az első autó utáni éves várakozási engedély díját, hanem – ahogyan eddig is folyamatosan – parkolóhelyeket szüntetnek meg, azaz a gyakorlatot folytatnák. A helyi lakos ezt meg is írta az interneten Hermann György momentumos önkormányzati képviselőnek, aki éppen a parkolás témakörében dicsérte a baloldali városvezetés tevékenységét. 

A lakos szerint jövő évtől Pikóék felszámolják azokat a kizárólagos lakossági parkolóhelyeket is, amelyeket a választási kampány elején jelöltek ki a Práter utca Szigony és Illés közötti szakaszán, valamint a Német utcában. A momentumos önkormányzati képviselő válaszában csak annyit írt: „milyen jól összefoglaltad”.

Sára Botond, a józsefvárosi Fidesz polgármesterjelöltje a Magyar Nemzetnek adott interjúban úgy fogalmazott: első intézkedéseink között el fogják törölni a Pikó-sarcot, sőt vissza fogják fizetni a méltánytalanul beszedett parkolási díjakat azoktól, akiknek korábban ingyenes volt a parkolás.

Továbbá vissza fogjuk állítani a második autóra is az ingyenes parkolást, ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek, amelyek 2019 előtt voltak

– ígérte meg Józsefváros korábbi polgármestere.

Mint lapunk is megírta: Pikó András polgármester nemcsak a lakossági parkolás díját emelte meg, sorra számolja fel a parkolóhelyeket Józsefvárosban, az elmúlt négy évben több száz parkolóhelyet szüntetett meg, átstrukturálta a forgalmi rendet, amellyel szörnyű dugókat idézett elő a kerületben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.