Továbbra sem tér vissza a nyár – kevés napsütéssel ér véget a hét

A vastagabb ruhák mellett az esernyőre is szükség lehet.

Forrás: HungaroMet2024. 04. 21. 8:26
Budapest, 2022. december 8.
A Rákóczi híd és a déli vasúti összekötõ híd a Mol új székházából, a Kopaszi-gát mellett épült Mol Campusból fotózva 2022. december 6-án.
MTI/Balogh Zoltán
Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap a kezdeti naposabb időt követően egyre több felhő lesz az égen, legalább pár órára szinte mindenhol beborul majd, de később a Nyugat-Dunántúlon viszont több órára kisüt a nap. Nyugaton lesz a legkisebb a csapadék esélye, másutt elszórtan – nagyobb számban a Salgótarján-Szeged vonal szélesebb sávjában – valószínű zápor, néhol zivatar. Záporoktól, zivataroktól függetlenül a Dunántúlon és az északkeleti tájakon is megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél – közölte a HungaroMet

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul, északnyugaton lesz a leghűvösebb idő.

Késő estére 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Estére a Nyugat-Dunántúlon fokozatosan kiderül az ég, másutt viszont erősen felhős vagy borult marad az idő. A Duna vonalában és attól keletre továbbra is többfelé valószínűek lesznek záporok, még egy-egy zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél a Dunántúl északi felén és az északkeleti megyékben élénk marad. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Hétfő reggel elvékonyodik, szakadozik a felhőzet, és sok gomolyfelhő mellett az ország legnagyobb részén legalább néhány órára kisüt a nap, a keleti, északkeleti harmadban maradhat borult az ég. A Duna vonalában és attól keletre elszórtan valószínű kisebb eső, zápor, majd a nap második felétől csökken a csapadékhajlam. Délelőttig a Nyugat-Dunántúlon néhol még megerősödik az északi, északkeleti szél, később mérséklődik a légmozgás. 

A délutáni órákban 9, 14 fok várható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.