Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Ma tizenhét megyében szakad le az ég, csak a szokásos

Nincs új a nap alatt, de itt van a hétvégi előrejelzés, azt nem baj, ha elolvassa.

Forrás: Hungaromet, MTI2024. 05. 23. 18:08
Cheerful,Pretty,Girl,Holding,Umbrella,While,Strolling,Outside.,She,Is,eső,esernyő,felhőszakadás,lány
illusztráció Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zivatar miatt az ország összes megyéjére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a Hungaromet. Közben a délutáni időjárás-jelentésükben azt írják, hogy főként a keleti, északkeleti harmadban, másodsorban a Dunántúl délnyugati, déli részein zavarhatják magasabbra törő gomolyfelhők a napsütést. Arrafelé szórványosan számíthatunk záporra, zivatarra, amelyeket felhőszakadás is kísérhet.

Fotó: met.hu

Hozzáfűzik, éjszaka az említett tájakon csökken a csapadékhajlam, ezzel szemben máshol erőteljessé válik a felhőképződés, és egyre többfelé alakul ki záporeső, zivatar, amelyek nagyobb csapadéktömbbé állhatnak össze. Felhőszakadástól csak két vármegyében nem kell tartani idehaza, ma tehát Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyék megmenekültek, legalábbis az előrejelzés szerint. 

Fotó: Met.hu

Pénteken aztán a zártabb felhőzettel együtt a csapadékzóna is elkezd észak felé vonulni, de mögötte újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. A légmozgás csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 21 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

Szombat hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett, szórványosan zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is valószínű. A délkeleti, keleti szél több helyen megélénkül, zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos lökések is lehetnek. 

Hajnalban 9-15, a délutáni órákban 22-29 fok várható.

Vasárnap hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki. Napközben sok napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett, szórványosan kialakulhat zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. Az északkeleti, északi szelet élénk, zivatarban erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A hajnali 10-16 fokról 23-28 fokig melegszik fel a levegő.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.