Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Itt az újabb balos manőver, a DK mögé sorolt be a Mi Hazánk is

Összenő ami összetartozik.

2024. 05. 30. 18:26
Budapest, 2024. február 28.
Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom európai parlamenti (EP-) listájának elsõ helyén álló pártelnök, frakcióvezetõ (b3) beszél a párt EP-listájának elsõ öt képviselõjelöltjét bemutató sajtótájékoztatón a fõvárosban, a párt Ferenc körúti irodájában 2024. február 28-án. Mellette Dúró Dóra, az EP-lista második helyén álló elnökhelyettes (j2), a harmadik Borvendég Zsuzsanna történész, a Magyarságkutató Intézet munkatársa (b2), a negyedik Kispalkó Szilveszter vajdasági mérnök-informatikus, a párt nemzetpolitikai kabinetjének vezetõje (b) és az ötödik, Árgyelán János, a Mi Hazánk külügyi kabinetjének elnöke (j).
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Erkölcsileg méltatlanná vált Sulyok Tamás, mert a magyar föld idegen kézre játszásában vett részt! – írta ma kiadott közleményében a Mi Hazánk. A párt országgyűlési képviselője, és alelnöke Dócs Dávid ezzel rácsatlakozik a DK által több mint egy hete elindított támadásra. Emlékezetes, Dobrev Klára, a Gyurcsány-párt EP-listavezetője múlt héten köztörvényes bűnözőnek nevezte a köztársasági elnököt, arra hivatkozva, hogy Sulyok Tamás több mint húsz éve ügyvédként milyen szerződések elkészítésében vett részt. A Sándor-palota szerint Sulyok Tamásnak nincs takargatnivalója. – Az államfő törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem vett részt – közölték. 

A Mi Hazánk most mégis azzal szállt bele az államfőbe, hogy 

a Fidesz által kinevezett Sulyok Tamásról láttak napvilágot olyan bizonyítékok, amelyek egyértelműen alátámasztják, hogy a magyar föld osztrákoknak való kijátszásában vett részt. 

– Ez a tevékenysége erkölcsileg vállalhatatlan! – bizonygatta Dócs Dávid. 

Szerinte a kormány által a nemzeti egység megteremtésére kinevezett államfő az eredeti feladatával szemben ezzel ismét morális válságot okoz, hiszen részt vett a haza kincseinek korlátozott mennyiségben rendelkezésünkre álló erőforrásának, a magyar földnek az idegeneknek történő kiárusításában.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint a magyar föld nem eladó, ezért megbocsáthatatlan bűnnek tartjuk, ha annak kiárusításban – akár a jelenben, akár a múltban – részt vállalt valaki az ország vezető beosztású személyei közül. – Egy ilyen botrányos eset kiderülése után Sulyok Tamásnak az egyetlen elfogadható döntése a köztársasági elnöki címről való azonnali lemondás! – zárták a közleményüket, ezzel felsorakozva a baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc mögé. 

Sulyok Tamás egyébként jelezte, hogy rágalmazás miatt jogi lépéseket tesz Dobrev Klárával szemben, akit egyébként véd az uniós mentelmi joga, így kérdéses, hogy milyen módon lehet felelősségre vonni majd. 

Borítókép: A Mi Hazánk is Gyurcsány mellett köt ki? (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.