Karácsony és Gyurcsány nekiment Magyar Péternek

Bajban a fővárosi baloldal.

2024. 05. 27. 19:24
_Z2K7745

20191012 Budapest 	Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben. Önkormányzati választás Fotó: Kurucz Árpád (KA)Magyar Nemzetképen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke

20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. ke
Fotó: Kurucz Árpád
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapesten a Duna folyik, nem a Tisza – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely, utalva Magyar Péter pártjára, a Tiszára.

Ideje volt már, hogy Magyar Péter mondjon valamit Budapestről, ha már egyedüliként a fővárosban állított listát a pártja. Tartozott ezzel a budapestieknek. A haszontalan mondatoknak is van hasznuk: kiderül belőlük, hogy a Tisza fővárosi indulása nettó pártépítés, semmi köze Budapest valóságához, valós problémáihoz

– jelentette ki a főpolgármester, majd hozzátette: az még hagyján, ha valaki nem ismeri a Lánchíd történetét – Széchenyiék valóban csodát tettek a megépítésével, de ehhez nem másfél évre, hanem egy évtizedre volt szükségük.

Az azonban már vaskos politikai hazugság, hogy a híd felújítása hosszú évekbe és a tervezett összeg sokszorosába került. Ilyet még a fékezhetetlen agyvelejű Budai Gyula sem mert állítani

– tette hozzá a politikus, aki bejegyzésében elismerte, rendkívül örvendetes lenne gyaloghidat építeni a Dunán, azonban jelenleg Budapest ennél sokkal égetőbb problémákkal küzd. Ezt követően a főpolgármester még egyet odaszúrt Magyar Péternek, amikor megjegyezte, hogy ő biztosan ott lesz a fővárosi listavezetők vitáján.

 

Bajban Karácsony és a baloldal

Magyar Péter pártjának listaállítása komoly gondot okozhat Karácsony Gergelynek és szövetségeseinek, ugyanis az új választási szabályok alapján tíz lista közül lehet lehet majd választani Budapesten a Nemzeti Választási Iroda közlése szerint. A június 9-én esedékes önkormányzati választást követően pedig megeshet, hogy a főpolgármester nem tudhatja maga mögött a közgyűlési többséget, amennyiben Magyar Péter pártja képes lesz szavazatokat elvenni a Demokratikus Koalíció vezette baloldali összefogás listájától.

Korábban a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője elmondta, hogy rendkívül vegyes lesz a júniusi választással megalakuló Fővárosi Közgyűlés, amelyen a szakértő szerint egyik párt sem kerülhet többségbe.

Mindeközben Magyar Péterrel és a Fővárosi Közgyűlésben kialakuló baloldali tömbbel szemben álló, Szentkirályi Alexandra vezette Fidesz–KDNP-s és a Vitézy Dávid vezette, függetlenekből álló csoport is elutasította, hogy a választások után bármilyen szövetségre lépjen egy DK vezette koalícióval.

 

Gyurcsány politikai piramisjátékot emleget

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció vezetője is odapiszkált Magyar Péternek. A bukott miniszterelnök bejegyzésében azt írta, hogy

a választásig hátralévő alig két hétben bizonytalan marad, hogy ki Magyar Péter. Az is, hogy jött vagy küldték.

Gyurcsány emellett leírta, hogy véleménye szerint Magyar Péter nem képviselheti hitelesen az ellenzéki szavazókat, ugyanis korábban maga is a NER része volt.

Magyar ezért a hatalomért élt és Magyar ebből a hatalomból élt. Hite, lelke, magánélete, pénztárcája, kinevezéseinek és megbízásainak sora mind Orbánhoz és rendszeréhez kötötte. Két hónapja még onnan kapott fizetést, aztán hagyott csapot, papot, otthagyta őket, elárulta őket. Valójában nem fontos, hogy ki mondott fel kinek

– emelte ki Gyurcsány. Szerinte Magyar jelenleg egy politikai piramisjátékot szervez, és pusztán annyit lehet róla tudni, hogy soha nem vezetett politikai közösséget.

Meg fogjuk ismerni Magyar Pétert. Előbb vagy utóbb. Az eddigiek alapján biztos vagyok benne, hogy nem lesz benne köszönet

– zárta a bejegyzését a DK elnöke.

 

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.