Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Külföldre akartak szökni Magyar Péter bizalmasának vádlott-társai

Külföldre próbált menekülni a hatóságok elől annak a csalásból milliárdokat összeszedő bandának több tagja is, amely egy országos piramisjátékot épített fel a 2010-es években – tudható meg az eljárás irataiból. Az ügyben már jogerős döntés született, ám az csak hetekkel ezelőtt derült ki, hogy az elítéltek egyike nem más, mint a közélet megtisztítását hirdető Magyar Péter bizalmasa és jobbkeze. A nő többrendbeli csalás és más bűncselekmények miatt több évet ült börtönben.

2024. 05. 30. 12:07
S. Máriát csalásért ítélték fegyház büntetésre Fotó: Origo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemcsak a vagyont menekíthették külföldre, hanem a milliárdos csalássorozatot levezénylő banda több tagja is jobbnak látta, ha elhagyja az országot – ez is kiderül annak a bűnügynek az irataiból, aminek Magyar Péter jobbkeze, S. Mária is a vádlottja volt

A bíróság az ítéletében nehezményezte is, hogy nagyban megnehezíti a bizonyítást, ha egy ügy érintettjei szökésben vannak. A Metropol korábban azt írta, hogy többen Brüsszelben próbáltak elrejtőzni, ahol jó kapcsolatokat építettek ki az üzleti életben. Sőt, az ítéletből az is kiolvasható, hogy volt olyan vádlott, aki ellen több más bűncselekmény miatt is elfogatóparancs volt érvényben, és az illető még a vádirat benyújtásakor sem került elő.

Ahogy arról már sokszor beszámoltunk, ez az a botrány, amelynek szálai a 2010-es évekig és egy nagykátai ikerpárig vezetnek. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de a pénzből alig került elő valami.

Az ügyben 2018-ban született jogerős döntés, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, F. Attila jelenleg is fegyházban van, ám hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa, egyben élettársa édesanyja már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

S. Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott. Rádásul az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát 2012-ben letartóztatták, akivel addig szoros kapcsolatban állt. 

Megírtuk azt is, hogy külföldi szála is lehet a csalássorozatnak, hiszen több tanú is elmondta, nekik a vádlottak azt állították, az általuk összegyűjtött pénzt külföldre viszik és tőzsdén fektetik be. A pénzt a megtévesztett emberek át is adták, amiből a csalás haszonélvezői luxuskörülményeket biztosítottak maguknak. 

Arra, hogy jelentős összeg került külföldre a bűncselekményből származó pénzből, a tanúk elmondásain kívül egyéb információk is utalnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.