Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kedden is áremelés jön a benzinkutaton

A kormányzati felszólítás ellenére tovább emelik az üzemanyag árát a nagykereskedők.

2024. 07. 01. 12:55
_HM_5882
Tankolás illusztráció: A Facebookon terjedő, pánikkeltésre alkalmas bejegyzések miatt néhány helyen valóban megnövekedett a kereslet, de tapasztalataink szerint minden magánszemély tud tankolni kedvezményes árú benzint vagy dízelt Nógrád megyében. Egyes kutakon előfordulhat ugyan átmeneti hiány bizonyos üzemanyagfajtákból, de a portálunknak nyilatkozó autósok és kutasok nem tapasztaltak tartós problémákat az ellátást illetően. 

20220804 Salgótarján Fotó: Hegedűs Márk HM Nógrád Megyei Hírlap
Illusztráció Fotó: Nógrád Megyei Hírlap/Hegedűs Márk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába a kormányzati felszólítás, tovább emelik a nagykereskedők az üzemanyag árát Magyarországon – derült ki a Holtankoljak.hu friss adatközléséből. A Világgazdaság cikke részletezi: az üzemanyagár-figyelő blog szerint a héten kedden a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi árát is emeli a Mol.

Előbbit bruttó 2 forinttal, míg a gázolaj beszerzési árát bruttó 3 forinttal. Így július 2-től, holnaptól várhatóan az alábbi átlagárakra számíthatnak a járműtulajdonosok:

  • 95-ös benzin – 615 Ft/liter,
  • gázolaj – 633 Ft/liter.

Jelenleg ugyanez 613 és 629 forint. Ezek az üzemanyagárak szombattól léptek életbe és ma éjfélig érvényesek. Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, az egyes töltőállomások árszintje ettől eltérhet. Egy biztos: 610 forint alatt már nemigen lehet kapni benzint jelenleg sem, a dízelár pedig 620 forint körül alakul.

A lap azt is végigvette, hogyan követték egymást a drágulások az utóbbi időben. Az elmúlt szombaton csak a benzin ára változott, a gázolajé nem. Előtte viszont sorozatban hatszor emeltek árat a benzinnél és a dízelnél is: ez történt

  • június 14-én, pénteken,
  • majd hétfőn,
  • kedden,
  • csütörtökön,
  • szombaton
  • és ezen a héten ismét kedden.
  • Aztán múlt csütörtökön és
  • szintén szombaton csak a benzin drágult. 

Vagyis a keddtől esedékes általános áremelés immáron egymás után  a kilencedik alkalom. 

Június 14. és július 2. között a benzin nagykereskedelmi ára 24, a dízelé 36 forinttal nőtt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.