Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Bellingham olyat mondott, amit még maga sem hisz el

Az angol labdarúgó-válogatott csak nagy küzdelem árán tudta legyűrni Szlovákiát a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. Az angolok hőse, Jude Bellingham és Gareth Southgate szövetségi kapitány is mondott egy két furcsaságot a 2-1-re megnyert találkozó után.

2024. 07. 01. 11:09
Jude Bellingham, Anglia, Szlovákia
Jude Bellingham aggódhat az UEFA vizsgálata miatt Fotó: AFP/NurPhoto/Ibrahim Ezzat
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután Szlovákia a 25. percben megszerezte a vezetést, közel hetven percig úgy tűnt, hogy Anglia számára a nyolcaddöntőben ér véget az Európa-bajnokság. A halovány Háromoroszlánosok helyzeteket sem tudtak kidolgozni a meccsen, mígnem a 95. percben egy látványos góllal kiegyenlített, pedig a hosszabbítás kezdetén a negyeddöntőbe fejelte a csapatát.

Bellingham elégedett volt az angolok teljesítményével
Bellingham elégedett volt az angolok teljesítményével Fotó: AFP/NurPhoto/Ibrahim Ezzat

Kevesen gondolhatták, hogy a meccs 2-1-es angol győzelemmel végződik. Gareth Southgate szövetségi kapitány azonban végig hitt az övéiben.

– Ez furcsa, de én egy pillanatig sem éreztem azt, hogy ma számunkra befejeződne a torna. Még Kyle Walker hosszú bedobásai is reményt keltettek bennem. Káoszt okozhatunk a kapujuk előtt, aztán eljuthat a hálóba a labda. De az eszembe se jutott, hogy ilyen gól születhet – idézte fel Southgate, aki azt is elárulta, Bellinghamnek a végjátékban már a pályán sem kellett volna lennie. 

– Amikor már csak tizenöt perc volt hátra, azt gondoltam, hogy Jude elkészült az erejével, le kellene őt cserélnem, és egy pihentebb játékost a pályára küldeni. De közben tudtam, hogy nagy hatással van a meccs kimenetelére, ezért úgy döntöttem, hogy a pályán hagyom. A legjobb játékosok akkor villannak meg, amikor nagy szükség van rájuk.

Bellingham talán más meccset nézett

Bellingham maga áradozott a meccs után. – Ez egy semmihez sem hasonlítható érzés. Harminc másodpercre voltunk attól, hogy hazamenjünk, és a sok hülyeséget kelljen hallgatnunk, miközben azt éreznénk, hogy cserben hagytunk a nemzetünket. De harminc másodperc vagy éppen egy lövés alatt minden megváltozhat.

A Real Madrid csillaga hozzáétette, nem érti a csapatot érő kritikákat. – Az ő góljuktól eltekintve szerintem elég jók voltunk. Veszélyesek voltunk a kapujukra, bár néhány pillanatban pontosabbnak kellett volna lennünk, én úgy láttam, hogy remekül teljesítettünk.

Bellingham véleményével nehéz egyetérteni. Ő talán más meccset nézett, mert az angolok eddig egy találkozón sem teljesítettek úgy az Európa-bajnokságon, hogy az jónak lehessen nevezni.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.