Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Ronaldo bánhatja a magyar búcsút? Meglepő adat a portugálokról

Hétfőn rendezik a foci Eb nyolcaddöntőinek legnagyobb rangadóját. Franciaország és Belgium egyaránt meglepetésre szorult csoportja második helyére, így került a két válogatott egymás útjába. A továbbjutó negyeddöntős ellenfele Portugália vagy Szlovénia lesz. Cristiano Ronaldo a hatodik foci Eb-jén eddig nem lőtt gólt, Szlovénia ellen pedig még egyetlen portugál játékos sem talált be. Lehet, hogy Ronaldo mégis jobban örült volna, ha a magyar válogatott ellen játszhat?

2024. 07. 01. 4:47
Gelsenkirchen, 2024. június 26.
A portugál Cristiano Ronaldo a németországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában játszott Georgia-Portugália mérkõzésen a gelsenkircheni AufSchalke Arénában 2024. június 26-án.
foci Eb Szlovénia
Cristiano Ronaldo még nem szerzett gólt az idei Európa-bajnokságon Fotó: MTI/AP/Andreea Alexandru
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

volt az egyetlen portugál futballista, akin látszott: bosszantotta a Georgia elleni vereség. Ha nincs ez a váratlan eredmény, akkor a magyar válogatott továbbjutott volna a csoportkörből, s éppen Portugália ellen folytatta volna szereplését. Bár a bosszankodásának ehhez aligha volt köze, Ronaldo örült volna annak a párharcnak: tizennégy Eb-góljából a legtöbbet, négyet Magyarország kapujába lőtt. Ellenben a Georgia elleni vereség után kapott rivális, Szlovénia ellen még soha, egyetlen portugál futballista sem lőtt gólt.

Harsewinkel, 2024. június 28.
A portugál válogatott tagjai edzenek a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntõjének Portugália-Szlovénia mérkõzésére készülve Harsewinkelben 2024. június 28-án. A mérkõzést július elsején rendezik a frankfurti Waldstadionban. Középen Cristiano Ronaldo.
foci Eb Portugália Szlovénia
Cristiano Ronaldo a portugál válogatott edzésén (Fotó: MTI/EPA-LUSA/Miguel A. Lopes)

Meglepő adat, bár tegyük gyorsan hozzá: eddig egyetlen meccset játszott egymás ellen a két válogatott. Az viszont friss emlék, idén tavasszal Szlovénia 2-0-ra nyert Portugália ellen felkészülési találkozón.

Ronaldo sok szempontból történelmi gólra hajt

Cristiano Ronaldo az első futballista, aki hat Eb-n játszott, s a korábbi öt tornáján mindig szerzett legalább egy gólt. Ezt a sort idén még nem folytatta, gólja még nincs, csak nagyon önzetlen gólpassza.

Ha Ronaldo betalál az idei foci Eb-n, akkor egyben a torna történetének legidősebb gólszerzője lesz, a csúcsot mindössze néhány napja döntötte meg

Portugália ellen fordíthatják saját fegyverét

Míg a portugálok két győzelemmel kezdtek, s csak a számukra tét nélküli, Georgia elleni mérkőzésüket veszítették el a csoportban, Szlovénia három döntetlennel jutott a legjobb tizenhat közé.

Éppen úgy, mint nyolc éve Portugália, amely akkor a döcögős kezdés után megnyerte az Európa-bajnokságot.

Hasonló menetelésre persze vélhetően a legvérmesebb szlovén szurkolók sem számítanak csapatuktól.

Mbappé faragását már a meccs előtt megkezdték

A Portugália–Szlovénia párosítás rangadónak nem nevezhető, a korábbi hétfői meccs annál inkább: Franciaország és Belgium 2018-ban vb-elődöntőt játszott egymás ellen. A belgák utána a legutóbbi Eb-n is csak a későbbi győztestől kaptak ki.

Az idei Eb-n viszont egyelőre mindkét válogatott csalódást okozott, a franciák és a belgák is csak a második helyen zárták csoportjukat, s mindkét válogatott csak két szabályos gólt szerzett. Egészen pontosan Franciaország csak egyet, lengyelek elleni büntetőjét, amellett egy osztrák öngól segítette a gallokat.

Hogy az első perctől feszült legyen a nyolcaddöntő, arról Amadou Onana, a belgák szűrője gondoskodott, aki saját videója alapján arra készül, hogy jól sípcsonton rúgja Mbappét.

Labdarúgó Európa-bajnokság, nyolcaddöntők

Hétfő
Franciaország–Belgium 18.00
Portugália–Szlovénia 21.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.