Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Nem elég, hogy eltörték Mbappé orrát, újabb támadásra készültek ellene + videó

A belga labdarúgó-válogatott Franciaországgal találkozik a németországi Európa-bajnokság hétfői nyolcaddöntőjében. A Vörös Ördögök nagy csatára készülnek, és már egy „tervet” is kieszeltek arra, hogyan állítsák meg a franciák sztárját, Kylian Mbappét. A belga szövetségnek utólag elnézést kellett kérnie ezért az ötletért.

2024. 06. 30. 14:46
Kylian Mbappé itt még talán nem tudta, mire készülnek ellene a belgák
Kylian Mbappé itt még talán nem tudta, mire készülnek ellene a belgák Fotó: AFP/FRANCK FIFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijelenthető, hogy ez eddig nem Európa-bajnoksága. A francia csatár eddig csupán egy gólt lőtt, azt is tizenegyesből, az Ausztria elleni meccsen eltörték az orrát, emiatt a Hollandia elleni mérkőzést kihagyta. A gallok csak a D csoport második helyén végeztek, a nyolcaddöntőben pedig máris egy topcsapat, Belgium lesz az ellenfelük.

Amadou Onanának van terve arra, hogyan állítsa meg Kylian Mbappét
Amadou Onanának van terve arra, hogyan állítsa meg Kylian Mbappét (Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/Tom Weller)

A belgák eddig leszerepeltek az Eb-n. A várakozások szerint simán meg kellett volna nyerniük a Szlovákiát, Romániát és Ukrajnát felvonultató E csoportot, ehelyett csak egy meccset nyertek meg, a második helyről kerültek a legjobb tizenhat közé. A kieséses szakaszra ideje lenne összekapniuk magukat, főleg, hogy a vb-ezüstérmes, a világ egyik legjobb támadóját a soraiban tudó Franciaország lesz az ellenfél.

Lerúgnák Mbappét

A belgák minden bizonnyal készülnek Mbappé megállítására. Erről árulkodik egy videó is, amelyet a belga szövetség közösségi médiafelületein osztottak meg. Ebben egy belga humorista, Pablo Andres arról kérdezte a futballistákat, melyikük fogja sípcsonton rúgni a franciák csillagát. Amadou Onana vállalkozó kedvében volt, és a saját nevét kántálta válaszul.

A videót Franciaországban annyira nem értékelték, végül a belga szövetség bocsánatot kért és eltávolította a felvételt.

– Viccesnek szántuk a videót, azóta töröltük. Bocsánatot kérünk mindenkitől, akit esetleg megbántottunk vele. Ezennel részünkről lezártuk az ügyet – mondta Stefan van Loock, a belga szövetség szóvivője a válogatott szombati sajtótájékoztatóján.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.