Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Mobilplakát-kampányt indított a CÖF-CÖKA

Heizler Norbert, a szervezet oszágos koordinátora a békemenet kapcsán elmondta, az egész világnak békére van szüksége.

2024. 05. 28. 11:03
békemenet Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A békepárti kiállás fontosságára figyelmeztető, június 8-ig tartó mobilplakát-kampányt indított a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) – jelentette be Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora.

A sajtótájékoztatón felidézte, hogy több mint tízéves fennállása alatt a CÖF-CÖKA minden sorskérdésben hallatta a hangját, hozzátéve, a békét akaró civilek szavára minden korábbinál nagyobb szükség van napjainkban.

A civil lakosság békét akar, mindenáron. Nem engedhetjük, hogy a háborúpártiak győzedelmeskedjenek. Június 9-én nem egyszerűen az Európai Unió (EU) parlamentjének összetételéről döntünk, hanem arról, hogy az EU vezetői a béke vagy a háború pártján álljanak

– tette hozzá.

A koordinátor elmondta, hogy két, plakátokkal és hangosbeszélővel felszerelt teherautójuk egyike vidéken, míg a másik Budapesten járja majd az utakat, mert a fővárosban zajló események is a békét kell, hogy tükrözzék.

– A jelenlegi vezetés mintha egy városon belüli háborút akarna az emberek között – mondta, példaként hozva fel a kerékpárosok és az autósok szembeállítását, vagy azt az anarchiát, ami a közterületeket jellemzi.

A békepárti kiállás mellett a fővárost járó kocsi a béke mellett a városházi korrupció felszámolását, felelős városgazdálkodás megteremtését, a közlekedési káosz helyett átgondolt döntéseket, tiszta utcákat, gondozott zöld parkokat, a külső kerületekre is kiterjedő városfejlesztést, valódi közbiztonságot, a főváros kulturális kínálatának növelését követeli, valamint szorgalmazza a háborúskodás helyett a kormánnyal való együttműködést a budapestiek érdekében

– ismertette Heizler Norbert.

Elmondta azt is, hogy a vidéket járó teherautó hangszórója a békére szavazásra, a bevándorlás helyett az európai gyermekvállalás támogatására, az EU szuverén nemzetek érdekszövetségévé tételére, az uniós bürokrácia hatalmának ellenőrzésére, virágzó gazdasági kapcsolatok kialakítására, erős nemzeti hadseregeken alapuló, önmagát megvédeni képes európai haderő kialakítására, a tagországok kettős mérce helyetti egyenlő elbírálására biztat, gender helyett családtámogatást, uniós cenzúra helyett szólás- és véleményszabadságot szorgalmaz. A koordinátor kitért arra is, hogy a szombati békemenet résztvevői békét követelnek majd, hiszen az egész világnak békére van szüksége.

Borítókép: Békemenet (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.