Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Orbán Viktor találkozott a magyar űrhajósokkal

A szokásos pénteki rádióinterjú után fogtak kezet egymással.

Forrás: hirado.hu2024. 05. 31. 12:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök a pénteki rádióinterjúja után találkozott a magyar űrhajósokkal: Kapu Tiborral és Cserényi Gyulával. A találkozóról képek is készültek – számolt be a Híradó.hu

 

Mint arról korábban a Magyar Nemzet írt, Farkas Bertalan űrutazása után 44 évvel újra magyar űrhajós fog a világűrbe menni: Kapu Tibor 32 éves gépészmérnök a Hunor program legjobbjaként végezhet majd kutatómunkát. A következő asztronauta nem egyedül utazik az Egyesült Államokban található Houstonba, ahol a NASA egyik központja működik: tartalékos űrhajósnak a csapattársát, Cserényi Gyula villamosmérnököt választották.

 

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos lapunknak elmondta: az összes jelölt egy nagyon hosszú és komplex kiválasztási folyamatot vitt végig. A kiválasztás és a tréning, vagyis a kiképzés is a válogatás része volt, a jelölteknél több mint ötven szempontot vizsgáltak. Ezek közé tartoztak a fizikai, az orvosi, a pszichológiai, a kommunikációs vagy a problémamegoldó készségek.

 

Borítókép: Cserényi Gyula (b), Orbán Viktor és Kapu Tibor (Forrás: Híradó.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.