Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Panyi Miklós: A kormány több mint ezermilliárd forintot fordított kistelepülési fejlesztésekre

A kormány a Magyar falu programban több mint ezermilliárd forintot fordított kistelepülési infrastruktúrafejlesztésére – közölte a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Tarcalon.

Forrás: MTI2024. 05. 31. 20:04
PANYI Miklós
Panyi Miklós (Fotó: MTI/Vajda János)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Panyi Miklós a település Borutcájának és művelődési házának átadóünnepségén kifejtette:

jelentős forrás jutott útépítésekre és -felújításokra, járdák, vízelvezető árkok kialakítására, oktatási és egészségügyi intézmények korszerűsítésére, valamint játszóterek fejlesztésére.

Hozzátette, hogy csak a tarcali fejlesztésekre több mint négymilliárd forintot költöttek, de a térség is jelentős forrásokhoz jutott, amelyekkel a helyi turizmust is segítették.

Az államtitkár tájékoztatása szerint 2017 óta országos szinten 365 milliárd forintot biztosított a kormány több mint 17 ezer turisztikai fejlesztésre.

BUTTA László; PANYI Miklós; KONCZ Zsófia; BÁNNÉ dr. GÁL Boglárka
Átadták a Borutcát és művelődési házat Tarcalon (Fotó: MTI/Vajda János)

Panyi Miklós úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány mindent megtesz a vidék támogatásáért és az ott élő emberek életminőségének javításáért.

Kiemelte, hogy ezeket a sikereket nem lehet kockára tenni, ezeket meg kell védeni.

– Ezért is kell elkerülnünk azt, hogy Európa és Magyarország belesodródjon abba a véres konfliktusba, ami itt zajlik, ettől a településtől néhány száz kilométerre, túl az országhatáron – közölte.

Hangsúlyozta, hogy csak békés időszakban van lehetőség az építkezésre, fejlődésre. Úgy fogalmazott, négy nap múlva fontos megerősítést kaphatnak a békepárti politikában, ami fontos az intenzív európai vitákban.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője közölte, hogy a tarcali kulturális intézményt 13 év után nyithatták ki újra a felújításnak köszönhetően.

Kiemelte, hogy a tokaj-zempléni térséget egy kormánydöntés értelmében kiemelt turisztikai térséggé nyilvánították. Az a cél hogy a főváros és a Balaton után ez legyen a harmadik leglátogatottabb turisztikai térsége az országnak – mondta.

BUTTA László; PANYI Miklós; KONCZ Zsófia; BÁNNÉ dr. GÁL Boglárka
Átadták a Borutcát és művelődési házat Tarcalon (Fotó: MTI/Vajda János)

Bánné Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke kifejtette, a területfejlesztési programok révén mintegy 520 millió forintot fordítottak Tarcalra. Azt mondta, az elkövetkezendő fejlesztési ciklusra pedig már csaknem 430 millió forintot el is nyert a település, ezt a többi között az iskola energetikai fejlesztésére, csapadékvíz-elvezetésre, valamint az önkormányzati konyha felújítására költhetik el.

Butta László, Tarcal független polgármestere megköszönte a kormányzat támogatását. A településvezető leszögezte, a tokaj-hegyaljai községben nagy hangsúlyt fektetnek a turizmusra, ott a falusi vendéglátástól az ötcsillagos szállodáig minden szolgáltatás elérhető.

A Borutcát egymilliárd forintból alakították ki, a Könyves Kálmán Művelődési Ház felújítására pedig 600 millió forint magyarországi forrást fordítottak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.