Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Soltész Miklós: Hitre és békére van szükség

A kormányzat a jövőben is megad minden segítséget ahhoz, hogy a templomok megújuljanak.

Forrás: MTI2024. 05. 26. 15:10
SOLTÉSZ Miklós
Budapest, 2024. május 24. Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára beszédet mond a 100 éves az Üdvhadsereg Magyarországon címmel tartott megemlékezésen Budapesten, a Dohány utcában 2024. május 24-én. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hitre, régi szent európai kultúrára és békére van szükség, nem pedig vad és nyers új erőkre – hangoztatta Babits Mihályt idézve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Szászváron. Soltész Miklós a Baranya északkeleti határán fekvő nagyközség római katolikus templomának megújítása alkalmából rendezett szentmisét követően kifejtette: a kereszténység legfőbb üzenete a hit és Krisztus tanítása, ugyanakkor a vallás magába ölelte a kultúrát is.

Minden évben május 26-án tartják a keresztények a Szentháromság ünnepét, amelyet a niceai zsinaton nyilvánítottak ki 325-ben, s amely azóta is a közös keresztény közösségünk alapja – hívta fel rá a figyelmet. Úgy vélekedett: ha ezt a hitvallást a jövőben is meg tudják őrizni az emberek, akkor képesek lesznek megőrizni közösségeiket, templomaikat is. Leginkább pedig a mai keresztény fiatalokon múlik, hogy szüleik, nagyszüleik, dédszüleik hite, közössége fennmarad-e, közösség és hit nélkül ugyanis szétolvad minden – fűzte hozzá.

Soltész Miklós közölte,

a kormányzat a jövőben is minden segítséget megad ahhoz, hogy a szászvári templom megújításához hasonló fejlesztések történhessenek, hogy a hit, a kereszténység segítségével a közösségek erősek maradhassanak, és tovább erősödhessenek.

Azok pedig, akik vezéregyéniségnek kiáltják ki magukat, a család, a kereszténység és a békesség ellenében vannak – fogalmazott. A csaknem negyed évezrede emelt szászvári római katolikus plébániatemplom kormányzati támogatással nemrégiben befejeződött megújítása során szerkezetmegerősítési, festési és energiatakarékosságot szolgáló munkálatokat végeztek el, és kicserélték a tetőzetet is. A felújított templomot Felföldi László pécsi megyés püspök áldotta meg, s mutatott be ünnepi szentmisét.

 

Borítókép: Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a 100 éves az Üdvhadsereg Magyarországon címmel tartott megemlékezésen Budapesten, a Dohány utcában 2024. május 24-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.