Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Százmilliókkal többe kerül a baloldali városvezetés a XI. kerületnek

A közlekedési káosz és a pazarló önkormányzat felszámolását, tiszta, rendezett kerületet ígér Újbuda kormánypárti polgármesterjelöltje.

2024. 05. 27. 14:23
Borítókép: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén, a Városháza dísztermében 2019-ben (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendezné a XI. kerületi közlekedés helyzetét Király Nóra, Újbuda kormánypárti polgármesterjelöltje. A politikus ígéretei szerint ismét ingyenessé tennék a parkolást a kerületiek számára a lakóhelyük közelében, illetve új parkolók építésével elégítenék ki a megnövekedett igényeket. Király Nóra emellett megoldaná a közlekedési káoszt is, a programja szerint az infrastruktúra fejlesztésével és a közlekedési rendszer észszerűsítésével csökkentenék a dugók előfordulását. 

Mindezek mellett létrehoznák az Újbudai Rendészetet, valamint megerősítenék a polgárőrséget a lakosság nyugalma és biztonsága érdekében, és új térfigyelő kamerákat telepítenének kerületszerte.

Elegük van az újbudiaknak a gazból és a szemétből, ezért kiemelt hangsúlyt helyezünk a köztisztaságra, a zöldterületek gondozására

– ígéri 10+1 pontos programjában Király Nóra.

A politikus komoly fejlesztéseket tervez a szociális hálóban is, amelynek eredményeként minden kerületi lakosnak nőne az életszínvonala. Ennek jegyében széles körű és állandó párbeszédet tartanának fenn a szépkorúakkal, hogy a problémáikra megoldást találjanak.

Emellett a közétkeztetés folyamatos drágulásának megállítására is ígéretet tett Király Nóra, ugyanis a balliberális városvezetés ígéretei ellenére az elmúlt öt évben csaknem 60 százalékkal nőtt a szülők által fizetendő összeg.

Mi vállaljuk, hogy a jelenleginél olcsóbb és jobb minőségű ellátást biztosítunk a jövőben, és növeljük az önkormányzati étkezési hozzájárulás mértékét

– írta programjában Király Nóra, aki az életkezdő fiatal családokat is segítené a bérlakások kiadásával, lakhatási és albérlet-támogatásokkal, pályázatokkal.

Mindezt a politikus az önkormányzat struktúrájának egyszerűbbé tételéből következő kiadáscsökkentésekből fedezné, ugyanis jelenleg a normálisnál

több száz millió forinttal kerül többe kerül az újbudaiaknak az önkormányzat fenntartása.

Borítókép: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.