Terepjáróval hajtott át egy rendőr végtagján – megvan a részeges, drogos ámokfutó elleni ítélet

A férfi ámokfutása nem tartott sokáig, de életveszélyes helyzetet teremtett.

Forrás: Bama2024. 05. 28. 19:47
Sziréna rendőrség
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Komlói Járásbíróság súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és kábítószer birtoklásának vétsége miatt halmazati büntetésül egy év börtönre, három év közúti járművezetéstől eltiltásra és kettő év közügyektől eltiltásra ítélte és kötelezte hétszázezer forint bűnügyi költség megtérítésére azt a férfit, aki elsodort egy rendőrt, majd terepjárójával áthajtott a combján még 2021 novemberében – közölte a Bama.

A vádlott férfi 2021. novemberében 23. délelőtt otthonában alkoholt fogyasztott, majd ezt követően 13 óra körül, a saját, hatósági jelzés nélküli terepjárójával egy benzinkútra ment a 6-os úton haladva. Szervezetében legalább 2,53 gramm/liter véralkohol-koncentráció volt.

A vádirat szerint amikor a vádlott kihajtott a benzinkútról, a rendőrök, akik a 6-os úton járőröztek – meg akarta állítani. A vádlott ezt észlelve megállt, azonban amikor a rendőrök elindultak felé, ő nagy gázzal továbbhajtott, és a főútvonalról egy földesútra kanyarodva menekülni próbált.

Egy kiszélesedő földes területen a menekülő autót addig követő rendőr elé kanyarodott, és megállásra kényszerítette. A vádlott felszólításra nem szállt ki az autóból, ezért a járőr az ablakon benyúlva megragadta a vádlott ruháját, miközben megkísérelte kinyitni az autó ajtaját.

A vádlott ekkor az autóval elindult, az így elsodort és a földre kerülő rendőr combján áthajtva, és sikerült elmenekülnie.

A sértett a vádlott cselekménye következtében a jobb térdszalagja elszakadt, a sérülésből hat hét múlva gyógyult fel.

A fenti cselekmények mellett E. R. vádlott marihuánát fogyasztott és tartott a lakásán.

Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, a védő annak enyhítése végett fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős – közölték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.