Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Továbbra is aktív a sorkatonaság bevezetéséről szóló beszélgetés Magyar Péter csoportjában

Bár Magyar Péter ma cáfolta, hogy kormányra kerülés esetén a sorkatonaság bevezetésére készülne a Tisza Párt, az ezzel kapcsolatos beszélgetés még ma is aktív Magyarék Discord-csoportjában. Még annak ellenére is, hogy egy hozzászóló felhívta a moderátorok figyelmét arra, hogy az erről szóló tervektől hangos a sajtó.

2024. 05. 29. 16:08
Magyar Péter Fotó: Havran Zoltán / Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ahogy a Magyar Nemzet ma délelőtt megírta, akár 

a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai. A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában.

Ez utóbbiban nagyon súlyos állítások hangzanak el: a hozzászólók – amellett, hogy a nőkre is kiterjesztenék a sorkatonai szolgálatot – a fiatalokat becsmérelték, mondván, rájuk férne a fegyelem. Mindemellett volt, aki a fiatalok sivár életét feldobó kalandhoz hasonlította a katonaságot, egy másik csoporttag pedig egészen ötvenéves korig tartalékos állományban tartaná a magyarokat, akiknek ötévente kötelező kiképzéseken kellene részt venniük.

A Magyar Nemzet azt is megírta, hogy „a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetését tárgyaló Discord-csoport egyáltalán nem független Magyar Péter személyétől”, hiszen a politikus a Klubrádiónak adott áprilisi interjújában hosszasan méltatta a kezdeményezést, kiemelve, hogy hozzá köthető adminisztrátorok felügyelik a beszélgetéseket: „Létrehoztunk egy külön Facebook- és Discord-csoportot. […] Rendkívül alkalmas ez a felület arra, hogy különböző szobákban – mint régen a chatszobákban – valódi diskurzus folyjon, […] Próbálunk ezekbe a csoportokba annyi adminisztrátort, admint adni, hogy a trollokat idővel elég gyorsan kidobjuk…”

A Magyar Nemzet cikkére a Tisza Párt alelnöke is reagált. Magyar Péter egy Facebook-bejegyzésben hazugságnak nevezte a sorkatonaság bevezetéséről szóló terveiket, de ennek ellenére mégsem törölték a Discord-csoport erről szóló beszélgetését. Még annak ellenére sem, hogy egy hozzászóló felhívta a moderátorok figyelmét arra, hogy Magyarék sorkatonaságról szóló terveitől hangos a sajtó.

 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.