Akciót indított a rendőrség, három tucat körözött személyt fogtak el két hét alatt

Volt, aki inkább feladta magát.

2024. 06. 19. 8:03
illusztráció, rendőrautó
illusztráció Fotó: Pexels Forrás: Pixabay
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) célkörözési osztálya június 3. és 17. között akciót szervezett, amelynek során az I., a II. és a XIII. Kerületi Rendőrkapitánysággal áttekintettek 740 körözési eljárást – közölte a BRFK. Az adatok kiértékelésének és az információk ellenőrzésének eredményeként a BRFK közrendvédelmi főosztály és bűnügyi bevetési osztály, illetve az érintett vidéki rendőrkapitányságok munkatársaival 

36 körözött személyt fogtak el, megtaláltak két eltűntként keresett embert, négynek a tartózkodási helyét állapították meg a körözést elrendelő hatóság kérésének megfelelően.

Az elfogatóparancsokat többek között rablás, testi sértés, zaklatás, lopás, hűtlen kezelés, kifosztás, garázdaság, csalás, kábítószer birtoklása, közokirat-hamisítás és ittas járművezetés miatt adták ki.

Többen nem várták meg, hogy a rendőrök menjenek értük, inkább önként jelentkeztek a hatóságnál, amikor a célkörözési nyomozók telefonon vagy hozzátartozóikon keresztül felvették velük a kapcsolatot. Így tett például az a középkorú nő, akit azért köröztek, mert nem kezdte meg csalás miatt kiszabott három és fél éves börtönbüntetését, egy lopási ügye miatt másfél éve szökésben lévő másik asszony és egy féléves börtönbüntetése miatt bujkáló férfi is. Más a nehezebb utat választotta. Egy zaklatás miatt körözött 51 éves férfi házának padlásán próbált elrejtőzni Veresegyházon, amikor meglátta az érte érkező egyenruhásokat – végül többszöri felszólításra ő is előjött.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.