Az átkelést akarhatta rövidíteni a fiatal férfi, akit halálra gázolt a vonat Dunakeszin

A baleset még hétfőn történt.

Forrás: Ripost, MÁV Inform2024. 06. 18. 16:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A halálos baleset Dunakeszin, a Gyártelepnél történt: a Ripost értesülései szerint egy erősebb testalkatú fiatal férfi gyalogolt át a síneken, amikor a Nyugati pályaudvarról érkező vonat elgázolta – írta a lap.

A Nyugati pályaudvarról Szobra 6:08-kor elindult Z70-es vonat elgázolt egy embert Dunakeszi és Dunakeszi-Gyártelep között – közölte a beleset hírét hétfőn a MÁV Inform. A történtek után a vonatközlekedés leállt a helyszínelés idejére, sok helyi pedig a vasútállomáson ragadt. Többletproblémát jelentett, hogy abban az időben több kiránduló iskolás csoport is a vonattal utazott volna, így az érkező járatok zsúfolásig tele voltak, a szerelvényeken állítólag fullasztó volt az idő, a jelenlévők szerint egy ember el is ájult – közölték.

 

Többen végignézték a tragikus eseményeket

A helyiek közül többen látták a borzalmas baleset helyszínelését is. Elmondták, a férfi nem egy átkelőn, hanem a nyílt pályarészen próbált meg átkelni. Bár sokan azt mondták, hogy öngyilkossági szándék állhat a történtek hátterében, a helyiek azt állítják, hogy a tragikus sorsú fiatal csak rövidíteni akart az úton, ahogyan arrafelé sokan át szoktak vágni – írta a lap.

Nagyon sokan másznak át a síneken ahelyett, hogy az átjárón mennének. Ezért még egy kerítést is felhúztak ide, hogy ne tehessék meg. De ez sem számított sokat, mert az emberek átvágták a kerítést, és ott másznak most át. Nagyon-nagyon veszélyes

– mondta a Ripostnak egy helyi lakos.

Naponta látunk fiatalokat, lassabban mozgó időseket vagy éppen gyerekeseket átkelni itt. És akármit szerelnek is fel, az emberek akkor is megtalálják a módját, hogy vagy átmásszanak rajta, vagy kivágják

– tette hozzá a férfi.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.