Böröcz László: Nem volt sikertörténet az elmúlt négy és fél év az I. kerületnek + videó

A Fidesz visszaszerezte az I. kerületet Budapesten, a polgármesterré választott Böröcz László mögött a képviselő-testületben is többsége lesz a jobboldalnak. A politikus szerint a kerület tudatos építése kezdődik meg októbertől.

2024. 06. 20. 12:44
Böröcz László Forrás: Videa
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évek óta szisztematikusan dolgoznak a kormánypártok, hogy felderítsék, mi az, ami a baloldali vezetés alatt működött, és mik azok a kétes ügyek, amik felbukkantak V. Naszályi Márta városvezetése alatt – erről beszélt a Magyar Nemzetnek az I. kerület megválasztott polgármestere. Böröcz László kifejtette: az önkormányzat eddigi működése során volt olyan ügy is, amiből rendőrségi feljelentés lett. Ezek kiderítésére időt és energiát kell, illetve kellett fordítani, ezeket pedig a kerületiek tudomására kell hozni. A politikus szerint nem lehet azt mondani, hogy V. Naszályi Márta rossz polgármester volt vagy hibákat követett el, ha azt nem támasztják alá. Mindenesetre az elmúlt négy és fél év nem volt egy sikertörténet az I. kerület szempontjából – ecsetelte a kormánypárti politikus.  

Böröcz László azt mondta: ha összességében tekintünk vissza a ciklusra, akkor elmondható, hogy botrányoktól sem volt mentes a baloldali vezetésű éra. A politikus kiemelte azt is, hogy az első kerület volt az egyetlen Budapesten, amit sikerült visszavenni az ellenzéktől. Az új képviselő-testület és a leendő polgármester októberben veszi át a kerület vezetését, az átadás-átvételre készülnek, az előkészítő munkákat addig feltehetően le is tudják zárni – magyarázta Böröcz László. 

A jövőre tekintve a politikus azt mondta: a legfontosabb, amit a választók is kértek, hogy a közterületeken legyen rend.  A szemetelést, a közterületen élést szigorúan felügyelni fogják. Emellett az önkormányzat működését is sok kritika érte korábban. Böröcz László felvázolta: olyan stratégiát állít fel a jobboldali vezetésű következő önkormányzat, amivel az első kerület bevételeit már középtávon is jelentősen növelni tudják. A kerület rendelkezésére álló fejlesztési forrásokat egyébként is bővíteni kell, mert sok az elvégezni való munka – mondja a politikus –, hiszen nagyon sok épületet fel kell újítani, és ráfér a karbantartás az infrastruktúrára is. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.