Egy fehérvári kisgyermek is nekik köszönheti az életét + videó

Talán furcsa, de Magyarországnak egyetlen gyermekmentő autója van. Kérdezhetnénk, hogy miért kell külön ez a különleges gyermekmentő?

Forrás: FEOL2024. 06. 03. 17:41
A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőautója halad a fővárosban a VIII. kerületben, a Fiumei úton. (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alapvető különbség, hogy gyermekintenzív orvos van az autón. Az eszközök is olyanok, amelyek alkalmasak arra, hogy apró gyermekeket is elláthassanak vele. Például a lélegeztető két kilogramm gyermeksúlytól már hatékonyan dolgozik.

Ebben az egy mentőben mobil labor is található. Ha egy súlyos beteg apróságot kell kórházba szállítani, akkor ezt a mentőautót riasztják.

A Fejér vármegyei hírportál, azaz a FEOL sorozatának első részében László Endre Mártonnal, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány alapítójával beszélgettek, aki már gyermekkorában szerelmes volt a mentőautóba, s ez a szerelme a mai napig megmaradt.

Egy Fejér vármegyei kisgyermek is nekik köszönheti az életet, mert súlyos szívritmus zavar miatt kellett volna a fehérvári kórházból Budapestre szállítani, de mikor a speciális mentők Fehérvárra érkeztek, a kisgyerek szíve megállt. A mentők a fehérvári orvosokkal közösen sikeresen újraélesztették a picit, majd a fővárosba szállították.

Hallgassák, nézzék meg a László Endre Mártonnal készített FEOL beszélgetést, íme:

Borítókép: A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőautója halad a fővárosban a VIII. kerületben, a Fiumei úton (Fotó: MTVA/ Bizományosi: Róka László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.