Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Életveszélyes állapotok alakultak ki egy pécsi társasházban a vihar után, a baloldali városvezetés halogatja a megoldást

Áznak az elektromos vezetékek, katasztrofális állapotok uralkodnak több lakásban is.

2024. 06. 04. 22:41
PÉTERFFY Attila
Fotó: Sóki Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy félresikerült munka miatt borzasztóan beázott több lakás is egy pécsi társasházban, a baloldali városvezetés pedig adós maradt a helyzet megoldásával – írja a Baranya vármegyei hírportál.

A lap beszámolója szerint a pénteki nagy eső után már szinte patakokban folyt a víz egyes lakásokban, de a lakók életveszélyben vannak, mert áznak az elektromos vezetékek is.

Forrás: Bama

Az épületben 18 lakás van, ezek közül legalább hatban tapasztaltak károsodást, de ha a villanyvezetékek zárlatosak lesznek, akkor ennél súlyosabb helyzet is kialakulhat:

a családok otthonai kigyulladhatnak vagy valakit agyoncsaphat az elektromos áram.

A helyszínen több, négyszáz voltos figyelmeztetőtáblákkal is ellátott, mégis vízben úszó villanyóraszekrényre lehet bukkanni, amelyek előtt folyamatosan mosták fel a padlót a kicsorgó, kifolyó víz miatt.

Forrás: Bama

Az életveszélyes állapotokat hétfőn este Péterffy Attila pécsi polgármester képviselője, Pokorádi Gábor is megtekintette a helyszínen, és intézkedést ígért az ügyben.

Azonban a baloldali önkormányzattól már szombaton is voltak az épületben politikusok, távozásuk után azonban lényegében nem történt változás, hacsak nem az, hogy hétfő este újra megjelentek a bérleményeket üzemeltető Pécsi Ellátó Központ (PEK) részéről, hogy tanulmányozzák a helyzetet.

A lakók szerint azután, hogy valamilyen, általuk pontosan nem ismert munkát végzett el az önkormányzat a tetőn, már egy hónapja próbálkoznak a PEK-nél, az önkormányzatnál, hogy a helyzet rendeződjön, de hiába, nem történt előrelépés. Azt is elmondták, hogy a pénteki beázás után még ki is nevették őket a panaszukkal, amikor betelefonáltak az üzemeltetőhöz.

 

Borítókép: Péterffy Attila, Pécs polgármestere (Fotó: MTI/Sóki Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.