Következő mérkőzések
Horvátország
15:002024. június 19.
Albánia
Németország
18:002024. június 19.
Magyarország

Elöntötte a Duna a Gemenci erdőt + videó

A vadállomány nincs veszélyben.

2024. 06. 11. 16:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gemenci erdő egész területén tilos a csoportos és egyéni vízitúrák indítása – hívta fel a figyelmet a Bács-Kiskun Vármegyei Hírportál. A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatósága és a Gemenc Zrt. a tiltást azért vezette be, mert a dunai mellékágakon az erős áramlás és a nagy mennyiségű uszadékfa veszélyezteti a vízen lévőket, valamint a menekülő vadállományt.

A vadállomány még nincs veszélyben, de a szakemberek megkezdték a vadmentő dombok takarmánnyal való feltöltését.

 

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, nemcsak a Duna, hanem annak egyik legjelentősebb mellékfolyója, a Rába áradása is bonyodalmat okoz az ország számos településén. A folyó az elmúlt napok csapadékmennyiségét már nem tudta a vízgyűjtő területéről elvezetni, ezért rendkívüli mértékben megemelkedett a vízszint.

A folyó vízgyűjtőjén hétfő hajnaltól ismét esett, és a meteorológiai előrejelzések újabb záporokat, zivatarokat jeleztek. Körmendnél vasárnap egész nap lassan áradt a folyó, hétfő reggel intenzívebbé vált az emelkedés, a tetőzést az esti órákra az eddig mért legmagasabb, 535 centimétert elérő vagy azt meghaladó vízállással várták a szakemberek.

Borítókép: A gemenci kisvasút síneit mossa a Duna (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.