Éveken át terrorizálta volt feleségét az újabban fiatal lányokat zaklató Magyar

Évekkel ezelőtt már többször előtört Magyar Péter agresszív, kötekedő, magát mindenki fölé helyező karaktere. Ezekről az esetekről részben rendőrségi jegyzőkönyv is készült, illetve a Tisza Párt alelnökének volt felesége, a korábbi igazságügyi miniszter, Varga Judit is hosszasan beszámolt a nyilvánosság előtt. Fenyegetőzés, szobába zárás, falnak lökés, övcsattal dobálás és verbális szidalmazás egyaránt szerepelt Magyar eszköztárában, amivel gyermekei anyját terrorizálta.

2024. 06. 26. 16:49
Magyar Péter balhé
Forrás: Képernyőkép
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt péntek hajnali diszkóbotrány nem az első eset volt, amikor Magyar Péter ittasan agresszíven viselkedett, randalírozott, illetve nőket zaklatott. A Tisza párt alelnöke a korábbi feleségével, a volt igazságügyi miniszterrel szemben is több alkalommal lépett fel durván, fenyegetően. Ezt bizonyítja az a rendőrségi jegyzőkönyv is, ami még 2020 végén készült és idén áprilisban került nyilvánosságra.

A dokumentum egy heves veszekedés körülményeit rögzítette, amely Varga Judit és Magyar Péter között zajlott még házastársakként. Azért készült jegyzőkönyv az esetről, mert az akkori igazságügyi miniszter védelmét ellátó kormányőrnek be kellett avatkoznia az elmérgesedő vitába.

A jelentés szerint Varga Judit egykori férje azt hangoztatta, hogy az egész kormányt meg fogja buktatni, óriási botrányt fog csinálni, megalázza a feleségét és tönkreteszi a politikai karrierjét.

 Magyar Péter a kormányőrrel is ingerülten beszélt, azt kiabálta neki, hogy „takarodjon”.

Autós üldözés

Varga Judit a jegyzőkönyv szerint kérlelte, hogy engedje el, szabad mozgásában ne korlátozza, miközben mindvégig igyekezett nyugtatni, jobb belátásra bírni. Amikor azonban a volt miniszter távozni próbált, ahogy a jegyzőkönyv rögzíti, Magyar Péter „folytatta trágár, gyalázkodó, fenyegető stílusban a kiabálást”, és akadályozni próbálta felesége távozását.

Miután az intézkedő rendőrnek sikerült a „védett személyt” az agresszív fellépéstől megóvva autóba ültetni, Magyar Péter beült egy másik autóba és keresztbe állt a rendőrség kocsija előtt.

Az autóból továbbra is folyamatosan „kiabált és fenyegetőzött”, azt állítva, hogy testőrök el akarják rabolni a gyerekeit. Aztán kiugrott a kocsiból és megpróbálta kinyitni a rendőrségi autó ajtaját. Miután a kocsi oldalazva megpróbálta megkerülni Magyar Péter autóját, ő egy „hirtelen manőverrel újra keresztbe állt”. Közben folyamatosan „ordibált és fenyegetőzött”. 

Végül a kukákat félretéve sikerült elindulnia a rendőrségi járműnek, de Magyar Péter üldözőbe vette, a Kútvölgyi úton egy hirtelen manőverrel elé vágott és nagy sebességgel megelőzte. Ahhoz a lakáshoz mentek, ahonnan Varga Judit el akarta hozni a gyerekeit, hogy biztonságos helyre, a szüleihez vigye őket.

A lakás előtt Magyar Péter ismét folytatta a „trágár kiabálást”, a fenyegetőzést mind a feleségével, mind a rendőrrel szemben. A házból eközben kijött Varga Judit sógora, aki szintén próbálta Magyar Pétert lebeszélni az agresszív fellépésről, hiába. Végül Magyar eltávozott a helyszínről. Varga Judit pedig ezután találkozhatott a gyerekeivel, akiket rendőri biztosítással elvitt a szüleihez, Miskolcra.

Döbbenetes esetekről számolt be maga Varga Judit is, miután volt férje nyilvánosságra hozott egy titokban rögzített hangfelvételt, amin a kettejük között zajló beszélgetés néhány mondata hallható. A korábbi igazságügyi miniszter erre a közösségi oldalán reagált. Úgy fogalmazott: 

Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve. Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra.

Repült a nadrágszíj és az övcsat

A posztban Varga Judit felidézte, hogy milyen módon bántalmazta őt Magyar, verbálisan és fizikailag is.

Jól emlékszem arra az időszakra. Mert akkor is akadt verbális és fizikai erőszak bőven. Az egyik ilyen januári eset emléke tisztán él bennem, amikor a nővéremmel töltöttem az estét. Ő valahol máshol, egy társaságban szórakozott éppen. Kettőnk közül én értem haza hamarabb. Lefeküdtem aludni és arra ébredtem úgy hajnali kettő körül, hogy hazajön. Őrjöngve jött be a hálószobába, felkapcsolta a villanyt és hallottam, ahogy erősen ittas hanghordozással, válogatott szidalmakkal ostoroz, hogy hogy képzelem, hogy lejáratom a barátai előtt, mert nem tudott telefonon elérni. Én azt a módszert alkalmaztam, amit a hosszú évek alatt kialakítottam, hogy ilyenkor jobb nem megszólalni, és úgy maradtam, ahogy voltam, neki háttal az oldalamon fekve az ágyban, várva, hogy válaszok hiányában majd lenyugszik. De nem hagyta abba. Üvöltözés és szidalmazás közben sorban lerángatta az ágytámla tetején lévő könyveket és a hátamhoz vágta őket. A könyvek egy része átesett rajtam és mellettem a földön landolt. Jól emlékszem, mert másnap reggel én raktam rendet. Aztán levette a nadrágját és az övvel együtt azt is hozzám vágta. Éreztem a csatot, ahogy a hátamat megüti. Egyre kisebbre próbáltam összekuporodni és vártam a következő ütést, féltem, nehogy a gerincemet találja el, de nem mertem megmozdulni.

Előkerült a kés 

Erről és számos hasonló esetről később a Frizbi című műsor vendégeként is beszámolt a volt igazságügyi miniszter. Felidézte például, hogy 2018–19 között, egy este a gyerekek már aludtak, Varga Judit pedig az édesanyja mellett feküdt. – Péter kijött a szobából egy késsel a kezében. Rettegtek a mamájával, hogy mi lesz velük, a gyerekekkel – emlékezett vissza. Sőt olyan is előfordult, hogy állapotos volt éppen, és egy veszekedés során Magyar a falhoz lökte őt.

Sok szó esett az interjúban Magyar Péter kötözködő, arrogáns személyiségéről is. Varga Judit felelevenítette, hogy bulikban sokszor odamentek hozzá megkérdezni, hogy 

ne haragudjon, a maga férje? Megverhetem?

Ezek fényében nem is lehet csodálkozni azon, amit a múlt péntek hajnalban az Ötkert nevű belvárosi elit szórakozóhelyen véghez vitt randalírozásáról mondtak szemtanúk, illetve rögzítettek a videófelvételek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.