Következő mérkőzések
Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Hajnalban fagyott a Bükkben

A miskolci kutatók folyamatosan mérnek a Bükk-fennsíkon.

2024. 06. 15. 22:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fagyos volt a hajnal a Bükk-fensíkon június 15-én is a Mohos-töbörben. Nyári fagyot harmadszor regisztráltak idén ott a kutatók – írja a Heves vármegyei hírportál.

Ma hajnalban mínusz 2,6 fokon állt be a napi hőmérsékleti minimum a Bükk-fennsíki Mohos-töbörben, ahol a Miskolci Egyetem Földrajz–Geoinformatika Intézet folytat méréseket.

Ezzel naptárilag a második és harmadik fagyos napon vagyunk túl az idei nyár tekintetében a töböralji állomás mérései alapján (felszín felett két méterrel rögzített értékek)

– írták a kutatók.

A 2024-es év első nyári fagyát június 6-án regisztrálták a fennsíkon az intézet munkatársai. Akkor mínusz 1,4 fokon, 4.50-kor állt be az intézet által üzemeltetett meteorológiai állomás adatai szerint. Érdekesség, hogy aznap a Bükk-fennsík más területein is fagyosan indult a nap. A Vörösmeteor-töbörben mínusz 0,6 fokig hűlt a léghőmérséklet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.