Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Jövőbe lát Trippon? A rácsok mögé bújt Gyurcsány újpesti embere

Az újpesti alpolgármester az önkormányzat pénzéből kampányolt.

Forrás: Pesti Srácok2024. 06. 08. 12:41
Budapest, 2019. május 29.
Karácsony Gergely (Együtt-Párbeszéd) zuglói polgármester, három ellenzéki párt (MSZP-Párbeszéd-DK) által támogatott fõpolgármester-jelölt (k) és Trippon Norbert, az MSZP képviselõje (j2) elhagyja a Városháza dísztermét, ahonnan az ellenzék kivonult a Fõvárosi Közgyûlés ülésén 2019. május 29-én.
MTI/Bruzák Noémi
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Állam- és kormányfőket megszégyenítő biztonsági intézkedések mellett tartotta meg Trippon Norbert az önkormányzati pénzből finanszírozott muskátliosztó kampányeseményét – hívta fel a figyelmet a Pesti Srácok. A portál a helyszínről jelentkezve azt is jelezte, hogy az elvileg önkormányzati eseményen a jelenlegi polgármester nem, de a baloldal aktuális jelöltje, Trippon Norbert, jelenlegi alpolgármester ott volt, akit kordonokkal és biztonsági őrökkel vettek körül, nehogy véletlenül kellemetlen kérdéssel szembesüljön.

A Magyar Nemzet korábban már többször is írt a Trippon Norbert körül kialakult botrányról. Az alpolgármesternél házkutatást tartott a NAV egy, a lakásfelújításával is kapcsolatban álló számlagyáros bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt. Ezután egy csalásban érintett cég vezetője – az egyik gyanúsított – terhelő állításokat tett Tripponra, hogy érintett lehetett, vagy tudhatott arról, hogy házának felújításával összefüggésben fiktív számlák keletkeztek. Tripponnak tudnia kellett volna a fiktív számlákról, ugyanis az ezeket előkészítő szerződést az alpolgármester egyik beosztottja készítette elő. 

Ezek után csütörtökön muskátlikat osztottak ki az önkormányzat dolgozói a kerület nevében, azonban a regnáló polgármester nem volt jelen, csupán Trippon. 

Úgy tűnik tehát, az önkormányzat költségére egyfajta kampánytevékenységet folytat éppen az alpolgármester

– emelték ki. 

Ami szintén figyelemfelkeltő volt, az az, hogy látványos előkészületek mellett, adatfelvevő aktivisták által megszűrt, biztonságiakkal védett kordonok mögött merészkedett csak az emberek közé Trippon. Ez is azt mutathatja, hogy igyekszik magát távol tartani minden olyan embertől aki kérdéseket tehetne fel neki az egyre jobban súlyosbodó korrupciós botrányról. Nem meglepő a kényszeres menekülés, hiszen amikor a városházáról legutóbb reagáltak a botrányos eseményekre, Déri Tibor véletlenül még áfacsalással is megvádolta alpolgármesterét – írják.

A helyszínen készített videót megtekinthetik a Pesti Srácok honlapján.

Borítókép: Trippon Norbert és Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.