Élő közvetítés
Anglia
ÉLŐ
Szlovákia

Kettős mércét alkalmaz a MÚOSZ a Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint

A globális technológiai nagyvállalatok cenzúrája ellen nem tiltakoznak.

2024. 06. 28. 8:17
LÁNCZI Tamás
Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltakozik a Szuverenitásvédelmi Hivatal által indított vizsgálat ellen és annak leállítását követeli a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) – derült ki a szervezet szerdán közzétett állásfoglalásából. A MÚOSZ tiltakozására reagálva a Szuverenitásvédelmi Hivatal közleményt adott ki. Mint írják, a MÚOSZ vádjai alaptalanok, mivel a hivatal nem vizsgálja és nem kívánja befolyásolni egyetlen sajtótermék politikai irányultságát, szerkesztési elveit és véleményét sem. Ugyanakkor a hivatal törvényben előírt feladata feltárni, hogy egyes sajtótermékek átláthatatlan külföldi forrásokból milyen érdekek mentén formálják a magyar közvéleményt.

A MÚOSZ rendszeresen fogalmazza meg aggodalmait a sajtószabadság állapota és az azt fenyegető veszélyek miatt, ugyanakkor az elmúlt évtizedből

nem találtunk olyan állásfoglalást részükről, amely a magyar nyilvánosságra gyakorolt legkomolyabb, önkényesen és átláthatatlanul végzett cenzúrával foglalkozna, amelyet a globális technológiai nagyvállalatok végeznek világszerte, és így Magyarországon is, amelyekhez fogható valós, a véleményszabadság korlátozására irányuló fenyegetés ellen egyszer sem emelték fel szavukat 

– írta reakciójában a  Szuverenitásvédelmi Hivatal. 

Annak ellenére sem, hogy már több magyar sajtóterméket ért ilyen irányú támadás – akár végleges letiltás is –, amely valóban súlyosan sérti a sajtószabadságot és a magyar szuverenitást – írták. A Szuverenitásvédelmi Hivatal minden olyan nyomásgyakorlást visszautasít, amely próbálja megakadályozni a törvény szerinti feladatainak ellátását. 

Borítókép: Lánczi Tamás, a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke. Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.