Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Kiemelten figyelnek a fogyatékkal élőkre a magyar uniós elnökség idején

A kormány képviselői egyeztettek az akadálymentesítésről.

Forrás: MTI2024. 06. 30. 11:09
FALVAI Mátyás; ZSIGMOND Barna Pál; NYITRAI Zsolt
EU-elnökség - KTK: kiemelt figyelmet fordítanak a fogyatékossággal élők egyenlő esélyeinek biztosítására Fotó: Miniszterelnöki Kabinetiroda/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Mogyor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar uniós elnökségi programok során kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők az akadálymentesítésre, különös tekintettel a fogyatékossággal élő emberek egyenlő esélyeinek biztosítására – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára és Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója közreműködésével egyeztettek a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetekkel.

A találkozó résztvevői hangsúlyozták, hogy a magyar uniós elnökség programjai során kiemelt cél a résztvevők számára a fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés. Kiemelték a „Semmit rólunk nélkülünk!” elv fontosságát, azt, hogy a fogyatékossággal élőket jogaik és érdekeik érvényesítésére az őket érintő valamennyi döntésbe bevonják.

Ez az elv biztosítja, hogy közvetlenül részt vehessenek a számukra fontos kérdések megvitatásában és a döntéshozatalban, így biztosítva az egyenlő esélyeket, a befogadó társadalom kialakítását.

Az egyeztetésen részt vettek többek között a Kézenfogva Alapítvány, az ÉTA Országos Szövetség, az Autisták Országos Szövetsége, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, a Siketvakok Országos Egyesülete, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, valamint az Afázia Egyesület képviselői – közölte a KTK.

Borítókép: Zsigmond Barna Pál és Nyitrai Zsolt egyeztet a fogyatékossággal élőket képviselő szervezetekkel (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Mogyoróssy Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.