Következő mérkőzések
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia
Spanyolország
21:002024. június 20.
Olaszország

Minden idők legnagyobb, sorsfordító békemenete indul ma

Kora délután indul a tizedik békemenet a Margitszigetre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet délután 3 órakor. Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója elmondta: rajtunk lesz Európa és a világ szeme most szombaton, és látni fogják, hogy a magyarok mit gondolnak, mit akarnak és milyen erősek. Bayer Zsolt, lapunk publicistája hangsúlyozta: ez az első olyan békemenet, amely nem pusztán a kormány melletti kiállásról szól, hanem a mi Európánkról, amit valakik valamiért el akarnak tüntetni, fel akarnak számolni.

2024. 06. 01. 5:45
_G4I3383
A 2022-es békemenet. Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa legnagyobb békemenetét szervezik mára Budapesten. A legtonosabb információk a rendezvényről: a tervek szerint:

  • a gyülekezés 11 órakor kezdődik a Lánchíd pesti hídfőjénél, 
  • maga a menet pedig 13 óra után indul el a Margitszigetre. 
  • A budapesti kerületek résztvevőit Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje várja a budai hídfőnél, a Clark Ádám téren a 0-s kilométerkőnél 12.40 órakor, ahonnan  együtt indulnak a helyszínre. 

A Margitszigeten Orbán Viktor miniszterelnök délután 3 órakor mond beszédet. 

 

Kezünkben a sorsunk

– Rendkívül súlyos a helyzet, de a sok rossz hír között az a jó, hogy a sorsunk a mi kezünkben van – hangsúlyozta Menczer Tamás egy Facebook-videóban. A Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója arra buzdított mindenkit, hogy akinek módja van, június elsején jöjjön el a békemenetre, Európa legnagyobb békemenetére. Mint fogalmazott: rajtunk lesz Európa és a világ szeme most szombaton, amikor a békemenet elindul, és látni fogják, hogy a magyarok mit gondolnak, mit akarnak és milyen erősek. – Egy pillanatig sem szabad elfelejteni a ránk nehezedő nyomás és számtalan támadás közepette, hogy a mi politikai közösségünk a legsikeresebb és legerősebb egész Európában, sőt az egész világon – fejtette ki a kommunikációs igazgató.

Felidézte, hogy négy választást nyertek kétharmaddal, ilyet pedig nem tud senki más. 

Menczer Tamás azt kérte a hallgatóságától, hogy mondják el mindenkinek, a fejüket emeljék fel a hajrában, egyenes gerinccel, kihúzott mellkassal, az utolsó néhány nap munkáját mindenki végezze el a maga helyén, és ha ezt megteszik, akkor szép és eredményes vasárnap vár rájuk június 9-én.

– Ezt megelőzi egy szép szombat június elsején, és mindenki látni fogja, hogy a magyarok mit akarnak – fogalmazott a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója.

Háború vagy béke

– Ez az első olyan békemenet, amely nem pusztán a kormány melletti kiállásról szól – arról is –, hanem a mi Európánkról, amit valakik valamiért el akarnak tüntetni, fel akarnak számolni, meg akarnak változtatni, mind kulturálisan, mind etnikailag, és ráadásul még egy háborúba is bele akarják rángatni. 

Aki ezt nem akarja, az jöjjön el szombaton a békemenetre, és mutassuk meg, hogy a normális emberek vannak többségben! 

– fogalmazott Bayer Zsolt, lapunk publicistája az Origónak adott interjúban. Azt is hangsúlyozta: aki most a régi Európáját szeretné megtartani, visszakapni, megőrizni, átmenteni, annak el kell jönnie a szombati békemenetre.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.