No-go zóna alakult ki a budai kerületben

Kábítószerfüggők és hajléktalanok vették birtokukba az önkormányzati épületeket.

2024. 06. 05. 12:54
Terebesi erdő
Fotó: Teknős Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Itt vagyunk Békásmegyer fölött, az Ezüsthegy oldalában, amit újabban a békásiak no-go zónának hívnak, pedig lehetne akár Békásmegyer Rózsadombja, vagy a legszebb III. kerületi erdő is – mondta el Bús Balázs a közösségi médiában közzétett videójában. 

A politikus kiemelte, a hegyoldalt kábítószerfüggők, hajléktalanok és bűnözők lepték el, feltörték az önkormányzati ingatlanokat, aminek eredményeként a kerületiek nem szívesen jönnek fel a domboldalra.

A faluban élők jelezték, hogy csapatostul jönnek fel a délutáni órákban, és a reggeli órákig mennek el kétes alakok, és sajnos a mostani liberálisnak mondott városvezetés nem törődik a problémával, hiába jelezték az itt lakók

– emelte ki a kormánypártok polgármesterjelöltje. Elmondta, az elmúlt időszakban megszokottá vált, hogy csapatokban jönnek le a hajléktalanok a hegyről a közeli lakótelepre. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a hegyoldalban komoly illegális szemétlerakókat is fel lehet fedezni, amiket az önkormányzat az elmúlt csaknem öt évben képtelen volt felszámolni. 

Tűrhetetlen, hogy Óbuda területén ilyesmi előfordulhat. Június 9-e után rendet fogunk tenni Békásmegyeren is

– zárta a videóját Bús Balázs. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.