Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kiderült, miért veszi meg az állam a Dürer Park irodakomplexumot

Költözik a Nemzetgazdasági Minisztérium és több intézmény is.

2024. 06. 05. 12:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy az állam megvásárolja az új építésű Dürer Park irodakomplexumot a Nemzetgazdasági Minisztériumnak, és többek közt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV), a Magyar Fejlesztési Bank, az Exim, a Garantiqa, illetve a Start Garancia is áthelyezi a működését a Városligettel szemben felhúzott irodaházba. A korábban használt – jellemzően I. és V. kerületi – ingatlanokat pedig értékesítik. A költözés 2025 elejére várható.

A Világgazdaság megkeresésére az MNV Zrt. most közölte, hogy a korábban használt épületek szerkezetileg, gépészetileg elavultak: a korszerűtlen szigetelés és a nem hatékony fűtési és hűtési rendszerek miatt rendkívül magasak az energiaköltségek, drága az intézmények fenntartása. Emellett a régi, több esetben leromlott állapotú ingatlanok esetében állandó a felújítási és tatarozási kényszer, ami tovább drágítja az állam működését.

A teljes cikk itt olvasható:

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/06/allam-a-durer-park-irodakomplexum

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.