Olyan gyorsan száguldott egy vonat Nyíregyházára, hogy három utas is megsérült

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség azzal a mozdonyvezetővel szemben, aki nem vette észre a vasúti jelzést, ezért a váltón nagy sebességgel átment, aminek következtében veszélyeztette az utasok testi épségét.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 06. 19. 11:51
illusztráció Fotó: MTI/Varga György
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamivel több mint egy éve, július 20-án délután történt, hogy a vádlott a Budapestről Nyíregyháza irányába közlekedő személyvonatot vezette. A mozdonyhoz nyolc kocsi volt kapcsolva, a szerelvényen nagyjából 250 utas tartózkodott.

A debreceni vasútállomáshoz érkezve a vádlott nem vette észre a sebességkorlátozásra vonatkozó fényjelzéseket, ezért 40 kilométeres sebesség helyett 79 kilométerrel haladt át a szerelvénnyel a váltón, emiatt a kocsiknál erőteljes oldalirányú lökések keletkeztek. 

Három utas elvesztette az egyensúlyát, elesett és 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket szenvedett.

A mozdonyvezető kirívó gondatlansága folytán a váltón nagy sebességgel történt áthaladás miatt jó esély volt arra, hogy kisiklik a vonat. A mozdonyvezető megszegte a vasúti közlekedés szabályait, ezáltal veszélyeztette a szerelvényen utazók életét, testi épségét.

A Debreceni Járási Ügyészség vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével vádolja a mozdonyvezetőt, vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével a vádlottra pénzbüntetést szabjon ki.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.