Sikerült megóvni az országot a háborútól + videó

A júliusi NATO-csúcson a többiek már nem bújhatnak a magyar kormány háta mögé.

2024. 06. 22. 12:43
BORIC, Gabriel; VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir; TRUDEAU, Justin; AMHERD, Viola
Stansstad, 2024. június 16. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Viola Amherd svájci, Volodimir Zelenszkij ukrán, Gabriel Boric chilei elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök (b-j) az ukrajnai békekonfrencia végén tartott sajtóértekezleten a svájci Luzern közelében fekvõ Stansstadban a tanácskozás második napján, 2024. június 16-án. MTI/EPA/Keystone/Urs Flüeler Fotó: Urs Flüeler
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új helyzetet teremt a júliusi NATO-csúcson, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megállapodott a szervezet jelenlegi és leendő főtitkárával, hogy hazánk sem katonával, sem fegyverrel, sem pénzzel nem vesz részt az ukrajnai kalandban, cserébe nem vétózza meg a kezdeményezést – fejtette ki Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője. 

Magyarországot sikerült megóvni attól, hogy belerohanjon ebbe a háborúba, de a többi tagország vezetője többé nem bújhat a magyar kormány háta mögé. Mert eddig számos tagállam azt játszotta, hogy úgy tett, mintha jófiú lenne, közben pedig a magyarok megakadályozták a legrosszabb, legveszélyesebb döntéseket – mutatott rá Koskovics Zoltán. 

Nincsenek kompetens vezetők, jó politikusok Európában, mindent leuraltak a lobbisták, és ide-oda rángatják a politikát Sorosék a háttérből – mondta Dornfeld László, az AK vezető elemzője. Brüsszelbe koncentrálódik a hatalom, és elkezdték onnan visszaejtőernyőzni az oda kiküldött politikusokat a tagállamokba. 

Ahogy mi régen megkaptuk Rákosiékat Moszkvából, a megbízható elvtársakat most vissza kell küldeni a tagállamokba, hogy ne ugráljanak, hanem szépen álljanak be a sorba és csinálják azt, amit Brüsszelből akarnak

– vélte Dornfeld László.

 

A brüsszeli elit azért akarja rekordidő alatt egymás között leosztani az Európai Unió legfontosabb vezető pozícióit, mert meg vannak ijedve – mondta Koskovics Zoltán. Nagyon tartanak például attól, hogy mi lesz novemberben az amerikai elnökválasztás eredménye. A másik dolog, amitől rettegnek, hogy mi történik Franciaországban, ahol június 30-án és július 7-én előre hozott nemzetgyűlési választásokat tartanak – hangsúlyozta a geopolitikai elemző. 

Dornfeld László hozzátette: mára csak a korbács maradt a Nyugatnak, és az ideológiai kereszteshadjárat. A jutalmazás, az, hogy mindenkinek megérje, az elmaradt. De látjuk, hogy a szovjet blokk, ahol csak a korbács volt, hogyan végezte: nem élte túl, amikor meggyengült a központi ország, a Szovjetunió. 

Azt a módszert akarják átvenni Nyugaton, ami már bizonyítottan bukáshoz vezetett? – tette fel a kérdést a vezető elemző. 

Az Igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.