Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Felkészült és kiképzett területvédelmi tartalékos erőt építünk!

A honvédelmi miniszter jelezte, hogy a honvédség nélkülözhetetlen szíve és motorja a jó tartalékos katona.

2024. 06. 21. 13:53
BPM_20240617 (16)
Szalay-Bobrovniczky Kristóf Magyarország Honvédelmi MinisztereTerületvédelmi tartalékos kampány megnyitó Budapest Magyar Nemzet 20240617 Fotó: Bach Mate
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Magyar Honvédség június közepétől hétvégi lövészetek biztosításával segíti a tartalékos katonák felkészítését, kiképzését, amivel igazodik civil elfoglaltságaikhoz – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A tárca közleménye szerint elmondta, hogy a háborúk korában a kormány elsődleges feladata, hogy garantálja Magyarország biztonságát. 

Ezt az eszközeiben és állományában is megújuló Magyar Honvédség biztosítja. A honvédség nélkülözhetetlen szíve és motorja a jó tartalékos katona, aki elkötelezett, motivált, kiképzett, szereti a hazáját és kiválóan ismeri azt az országrészt, ahol él és szolgál

– szögezte le.

– A „Szeretem. Megvédem!” felhívással a napokban indult területvédelmi tartalékos toborzó kampány a haza szolgálatába szólítja azokat, akik munkájuk vagy tanulmányaik mellett vállalják azt a többletkötelezettséget, hogy egy összetartó közösség tagjaként hozzájárulnak közvetlen környezetük és ezzel Magyarország biztonságához is. A tartalékosok civil életükhöz igazodva alapvetően hétvégén tudnak részt venni kiképzéseken, gyakorlatokon, felkészítéseken, amelyeknek egyik alappillére a lövészet – ismertette Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Fontosnak nevezte, hogy mindehhez megteremtsék az alapvető feltételeket, így tervezetten 2024. június közepétől első körben három helyszínen, köztük a Központi lő- és gyakorlótéren, az MH Böszörményi Géza csapatgyakorlótér területén, 2025-től pedig további lőtereken biztosítanak hétvégenként felkészítést a tartalékos állomány tagjainak. Jelezte, hogy a lövészeteket szombatonként 8 óra és 18 óra, vasárnaponként 10 óra és 14 óra között tartják. A közlemény kitért rá, hogy ezen kiképzési foglalkozások nagy hanghatással járhatnak, ezért kérik a lőterek környezetében élő lakosok megértését, türelmét és támogatását.

A felkészítés minden magyar állampolgár érdeke is, hiszen a képzéseket sikeresen teljesítő tartalékosok növelik a magyar haderő képességeit

– tette hozzá a miniszter.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a területvédelmi tartalékos kampány megnyitóján (Fotó: Bach Máé)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.