Tűz ütött ki a gyopárosi gyógyászati központban, szándékos gyújtogatás miatt indult eljárás

Szerencsére nem sérült meg senki.

2024. 06. 26. 17:26
Fotó: MTI/Mónus Márton
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűz ütött ki a Orosháza–Gyopárosfürdői Fiziko- és Balneoterápiás Központban. A tüzet sikerült megfékezni, a bent tartózkodókat pedig kimenekíteni, így szerencsére nem sérült meg senki. A tüzet a gyanú szerint szándékosan gyújtották, de az eset a gyógyászati kezeléseket nem érinti.

A helyi, valamint a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók az épületből a dolgozókat és a vendégeket kivezették, majd átvizsgálták a tűz keletkezésének helyszínét. A tűzoltók egy öltözőben egy magától kialudt, megégett tusolókabint találtak. A tűz nem terjedt tovább – írja a Békés Vármegyei Hírportál.

A gyógyászati központ tűzzel érintett részén az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet munkatársai végzik a kezeléseket.

Tűzoltók dolgoznak a gyógyászati központ előtt.
Fotó: Dr. László Elek Kórház/Melega Krisztián

A tüzet a gyanú szerint egy férfi szándékosan okozta. A rendőrök előállították, és az Orosházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ellene – tájékoztatta a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a lapot.

 

Megkezdték a kárfelmérést, de ez nem okoz leállást

Már elkezdték felmérni, pontosan mekkora a kár, ennek végeztével azonnal nekilátnak az érintett helyiségek helyreállításának. Ez azonban nem érinti a gyógyászat működését, nem lesz leállás, minden előjegyzett száraz és vizes kezelést és orvosi vizsgálatot megtartanak.

A tűzzel érintett emeleti férfi öltözőt a felújítás idejére lezárják, a férfiak a földszinti öltözőt használhatják – mondta Bozsár Stefánia, az orosházi kórház főigazgatója.

A tűzeset a gyopárosi fürdő működésére nincs befolyással, a vendégek a medencéket ugyanúgy tudják használni – jelezte a fürdőt üzemeltető Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, Benkő Ferenc.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.