Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium

Vitézy Dávid még a végén valódi főpolgármestert farag Karácsony Gergelyből?

Karácsonynak pár nap alatt sikerült megtalálnia a főpolgármesteri hatáskörét arra, hogy visszahívjon egy felügyelőbizottsági tagot.

2024. 06. 28. 12:45
Vitézs Dávid Facebook-posztja Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az egyetlen helyes döntést hozta Karácsony Gergely. Nem véletlenül tettem szóvá: tarthatatlan, hogy korrupciós bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásban ül a BKK törvényes működését garantálni hivatott felügyelőbizottság általa delegált tagja, ezért szorgalmaztam a visszahívását. Ez végül ma meg is történt” – írta mai Facebook-posztjában Vitézy Dávid arról, hogy a főpolgármester ma felmentette Czeglédy Gergőt a BKK felügyelőbizottságából. Emlékezetes, az óbudai MSZP-s alpolgármestert előzetes letartóztatásba helyezték korrupciós bűncselekmények gyanúja miatt.

Vitézy már akkor kezdeményezte a szocialista politikus visszahívását, Karácsony viszont eddig védte hűséges talpasát

Az egykori főpoglármester-jelölt most azt írja, nem véletlenül tette szóvá: tarthatatlan, hogy korrupciós bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásban ül a BKK törvényes működését garantálni hivatott felügyelőbizottság általa delegált tagja, ezért szorgalmazta a visszahívását, amely ma meg történt.

Vitézy azt is felidézi, hogy múlt szerdai posztját követően, elmondása szerint, néhány nap hárítás következett, miszerint nincs mit tenni, mert csak a közgyűlésnek van jogköre, de 

végül Karácsony Gergely megtalálta a főpolgármesteri hatáskörét az ügyben, és a mai nappal visszahívta a delegáltját, Hagyó Miklós korábbi kabinetfőnökét, és az általa vezetett fővárosi listája korábbi jelöltjét a BKK-ból.

A politikus szerint ez az eset is rámutat arra, amit a kampányban mindvégig mondott: véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy pártkáderek kifizetőhelyei a fővárosi cégek vezető testületei.

Vitézy bejegyzése után a Főpolgármesteri Hivatal is kiadott egy közleményt, amelyben megerősítették a visszahívás tényét. – Karácsony Gergely főpolgármester – figyelemmel a felügyelőbizottsági tag személyére javaslatot tevő fővárosi képviselőcsoport kezdeményezésére – a fővárosi frakciókkal való egyeztetést követően visszahívta Czeglédy Gergőt a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottságából – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal pénteken az MTI-vel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.