Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Egyre közelebb az ingyenes jogosítvány ezeknek a hallgatóknak

A végzős középiskolások már ősszel elkezdhetik megszerezni térítésmentesen a „B” kategóriás jogosítványukat.

Forrás: MTI2024. 07. 03. 23:03
Damanszara, 2023. október 27.
A 2023. október 19-i felvételen kormánykereket fog egy újságíró a Tesla amerikai elektromosautó-gyártó Model 3 autójának malajziai bemutatóján, a Szelangor állambeli Damanszarában. A Tesla bevétele 2023. harmadik negyedévében nõtt, a nyeresége azonban csökkent amiatt, hogy az árcsökkentések hatására nõtt ugyan a cég autói iránti kereslet, de kedvezõtlenül alakította a nyereségmarzsot. A szeptemberrel záruló negyedévben a vállalat adózott eredménye 1,85 milliárd dollár lett, ami 44 százalékkal kevesebb az elõzõ év azonos idõszakában elért eredménynél. A részvényarányos nyereség 90 centrõl 53 centre esett.
MTI/EPA/Fazry Ismail
Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismail
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolásoknak a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését szeptember 1-jétől a magyar állam a kormány korábbi döntései alapján. Ez a KRESZ- és az egészségügyi oktatást tartalmazza. A Magyar Honvédség a gyakorlati képzést támogatja, és a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodással már ősszel elindítja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) 

A projekthez kapcsolódó pilot programban folyamatban van a kijelöltek szakoktatói képzése, amelyet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a KTI Nonprofit Kft. tart – írták.

A szakoktatói képzésben a Magyar Honvédség állományába tartozó katonák vehetnek részt,

amennyiben betöltötték 23. életévüket, középiskolai érettségivel, valamint legalább két éve érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel és egészségügyi alkalmassági vizsgával rendelkeznek – ismertette a szaktárca. Hozzátették: a tervek szerint a képzés a képesítő vizsgákkal együtt augusztus hónapban lezárul.

A diákok képzése a Magyar Honvédség és a középiskolák együttműködési megállapodása alapján valósul meg – jelezték.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Fazry Ismail)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.