Egyre több rendőrt gyanúsítanak egy vesztegetési ügyben

További négy rendőrt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség az ártándi határrendészek vesztegetési ügyében.

2024. 07. 26. 11:53
Illusztráció (Fotó: Pexels) Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt folytatott nyomozásában már 33 gyanúsított van, köztük 30 rendőr. 

Azt írták, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult ügyben a regionális nyomozó ügyészség a korábbi több, nagyszabású, összehangolt eljárási cselekményéhez hasonlóan, csütörtökön is több személyt érintően végzett elfogásokat, kutatásokat és gyanúsítotti kihallgatásokat negyven ügyész és rendőr közreműködésével. 

A bűnügyi akcióban az ügyészség felkérésére részt vett a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség több egysége és a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság is

 – írta közleményében az ügyészség. A regionális nyomozó ügyészség a négy rendőr szolgálati helyén, valamint az érintettek lakóhelyén tartott kutatásokat, amelyek során készpénz, személygépkocsi és motorkerékpár, valamint bankszámla zárolásával és lefoglalásával több mint hatmillió forint értékben biztosított igazolatlan eredetű vagyont.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda vagyon-visszaszerzési hivatala közreműködésével az eddigi eljárásban összesen közel 300 millió forint értékű vagyon elvonása történt meg

– ismertették. A megalapozott gyanú lényege szerint 2021 márciusától a biharkeresztesi határrendészeti kirendeltség állományába tartozó határrendészek a szolgálataik során rendszeresen követtek el korrupciós bűncselekményeket, amelyek megvalósításában civil személyek is segítségükre voltak. 

A regionális nyomozó ügyészség által az eljárásba most bevont négy gyanúsított szabadlábon védekezik. A gyanúsítottak egyike sem ismerte el a bűncselekmények elkövetését, valamennyien panasszal éltek a gyanúsítás ellen. Vezető beosztású vagy tiszti rendfokozatú határrendész nincs a gyanúsítottak között.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.