Elkészült a Nobel-díjasok Fala

Karikó Katalin és Krausz Ferenc tudósokat egy budapesti, Wesselényi utcai tűzfalon örökítették meg.

2024. 07. 17. 20:03
Karikó Katalin és Krausz Ferenc Forrás: Facebook/Vitályos Eszter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elkészült a Nobel-díjasok Fala, amelynek létrejöttét a magyar kormány támogatta – írta Vitályos Eszter a közösségi oldalán.

Magyarország büszke azokra a magyarokra, akik kiemelkedő teljesítményt érnek el. A magyar emberek tehetségesek, szorgalmukkal a világ élvonalába emelkednek a tudományos világ területén is – hívta fel a figyelmet a kormányszóvivő.

Karikó Katalin és Krausz Ferenc példakép számunkra: munkájukkal, szorgalmukkal olyan teljesítményt értek el, amellyel az egész emberiséget szolgálják

– hangsúlyozta Vitályos Eszter. Hozzátette: büszkék vagyunk rájuk, életpályájukra, munkájukra, eredményeikre.

A Nobel-díjasok Fala hozzájárul ahhoz, hogy ezt az elismerést kifejezzük, hírnevüket öregbítsük és személyüket megismertessük minden magyar emberrel, és a Magyarországra látogató külföldiekkel is – jelezte. Az elkészült alkotás növeli a magyar tudományos élet, a magyar felsőoktatás, innováció ismertségét, vonzóképességét, és egyben erősíti a fiatalok tudomány iránti érdeklődését, a nemzeti identitást is – tette hozzá.

Borítókép: A Nobel-díjasok Fala (Forrás: Facebook/Vitályos Eszter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.