Belehúz a kánikula, egyre közelebb kerülünk a 40 fokos hőséghez + videó

Egyes tájakon bízhatnak némi esőben.

2024. 07. 09. 6:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fullasztó, párás meleg után igazi ajándék, hogy hűvös levegőre ébredünk kedden, a hőmérők 18-20 fokot mutatnak kora reggel. A kellemes, friss idő azonban nem tart soká, a HungaroMet tájékoztatása szerint a délelőtt folyamán drasztikusan emelkedik a hőmérséklet, és ebédig meg sem áll 30 fokig.

 

Kiadták a másodfokú riasztást a kánikula miatt

A délutáni órákban tovább melegszik az idő, az északnyugati, északi országrész kivételével a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 25 fokot.

Az Alföld déli és középső részein még ennél is magasabb, 27 fok felett is alakulhat a 24 órás átlaghőmérséklet, ami azt jelenti, hogy 38 fok is lehet az ország déli felében.

Gyorsan emelkedik a hőmérséklet, és 38 fokig meg sem áll kedden (Forrás: HungaroMet)

Zivatarra csak egy-egy térségben, elszórtan számíthatunk, az előrejelzés szerint

a Dunától keletre érkezhet egy-egy eltévedt viharfelhő, ezek viszont egy-két centis jeget is hozhatnak, vagy erős széllel és intenzív csapadékhullással, felhőszakadással társulhatnak.

Késő estére várhatóan a zivatarok is megszűnnek.

A hőmérséklet délután 30 és 38 fok között, késő este 20, 30 fok között alakul.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.