Háromszázezer forintja bánta, hogy rálőtt autóstársára

A Miskolci Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a két férfinak az ügyében, akik között a szóváltás odáig fajult, hogy egy piros lámpánál megállva egyikük gáz-riasztó fegyvert használt.

Forrás: BOON2024. 07. 31. 18:49
Fotó: PEXELS
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Miskolci Járásbíróság által megállapított  szerint a két férfi között 2023 júniusában egy miskolci áruház parkoló-kijáratánál egy közlekedési szituáció miatt szóváltás alakult ki, mely vita az autóikkal történt haladás közben is folytatódott, egymásnak kiabáltak a lehúzott ablakon keresztül.

Az egyik útkereszteződésben a közlekedési lámpa piros jelzésére mindketten megálltak, az elsőrendű vádlott kiszállt gépjárművéből és a másik férfi autójába köpött.

Erre válaszul a másodrendű vádlott odament az időközben autójába visszaülő elsőrendű vádlotthoz, ordibálni kezdett vele, majd a kocsiban ülő férfi elővett egy gázriasztó fegyvert és azt elsütötte az autó első oszlopa felé célozva, így támadója mellett irányította el.

Az úttesten álló férfi megijedt a lövéstől, megrúgta a fegyvert használó férfi autójának résnyire nyitott ajtaját és megpróbálta az eszközt is kicsavarni az elsőrendű vádlott kezéből, az azonban nem sikerült neki. Mindezeket követően a másodrendű vádlott is visszaült a gépjárművébe és mindketten távoztak a helyszínről.

Az elsőrendű vádlott autójában 120 ezer forint kár keletkezett. A két férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. 

A járásbíróság az elsőrendű vádlottal szemben fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt 300 ezer forint végösszegű pénzbüntetést, a másodrendű terhelttel szemben pedig garázdaság és rongálás vétsége miatt 300 óra közérdekű munka büntetést szabott ki. A büntetővégzés jogerős – tudta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál, a Boon.hu.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.