Igazi kézigránáttal gyakoroltak az alapkiképzésükön részt vevő salgótarjáni közkatonák

Élvezték.

Forrás: SZOLJON2024. 07. 25. 19:27
gránát kiképzés
Fotó: SZOLJON/Füzes Judith
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szolnokon kézigránátdobó gyakorlatot tartottak az egységes alapkiképzésükön részt vevő salgótarjáni közkatonáknak. A foglalkozást az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred vitéz Széplaki János 25. Területvédelmi Zászlóalj tartotta nemrég – közölte a Szoljon.

– A szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár területéhez tartozó robbantókertben az egységes alapkiképzési program résztvevői tanultak kézigránátot hajítani. Először azt gyakorolták, hogyan ugorjanak ki a harcárokból, majd, ha ez magabiztosan ment, vakgránáttal dobtak, 

később egy P1-es, éles támadógránátot is kezeltek

– mondta a kiképzendők napi feladatairól Győri Péter törzsőrmester, az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezred vitéz Széplaki János 25. Területvédelmi Zászlóalj kiképzőszázadának beosztott altisztje

Mózes Bernadett közkatona a gyakorlattal kapcsolatban elmondta, hogy reggel izgatott volt az egész állomány, de alapos felkészítést kaptak, és a gyakorlott kiképzők jelenléte megnyugtatott mindenkit. A csapatban való együttműködés neki nagyon tetszik, az állóképesség fejlesztése is fontos számára, többek között ezért is jelentkezett tartalékosnak.

Kassai Gergely közkatona honvédségi pilótakarrierje előtt ismerkedett a gránátdobással. A jövendőbeli pilóta elmondta, hogy ő szerződéses állományba készül, ezért végzi el az egységes alapkiképzést. A kecskeméti MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár szállítószázadához fog kerülni pilótaként. 

Az alapkiképzést nagyon élvezem, alapos elméleti oktatásban részesülünk

– mondta Kassai Gergely. Hozzátette: a gumigránát után most érdekes volt élesben gyakorolni, mindenkinek sikerélmény egy ilyen fegyver kezelése.

Borítókép: Az eseményen készült kép (Fotó: Szoljon/Füzes Judith)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.