Kövekkel dobálták az agresszív kutyákat, hogy mentsék a borsodi nő életét

Súlyos testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Kazincbarcikai Járási Ügyészség egy férfi ellen, akinek a kutyái a nyitva hagyott kiskapun kiszöktek és az utcán rátámadtak egy nőre.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 07. 09. 14:42
A,Pit,Bull,Breed,Dog,Showing,Teeth
kutyatámadás
illusztráció Fotó: ROBERT ENRIQUEZ/Shutterstock
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott egy borsodi településen lévő családi ház körbekerített udvarán kutyákat tartott, és amikor 2022 decemberében kiment az ingatlanból, figyelmetlenségből nyitva hagyta a kerítés kiskapuját – olvasható a vádiratban. Az udvarról kiszaladt a két nagytestű és a közepes termetű kutyája, és az utcán éppen munkáját végző köztisztasági alkalmazott nőre támadtak.

Az egyik eb többször megharapta a sértettet, míg a másik két kutya nagy erővel a kabátját rángatta. A nő kiabálására a közeli buszmegállóban tartózkodó fia és menye siettek a segítségére, kövekkel megdobálva elzavarták az állatokat.

A kutyatámadás miatt a sértett nyolc napon túl gyógyuló harapott és töréses sérüléseket szenvedett el. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.