Ma jár le egy fontos határidő

Még lehet módosítani a jelentkezési sorrenden.

2024. 07. 16. 9:25

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kara speciális, ingyenes kurzust indít mindazoknak a végzős középiskolásoknak, akik idén egyetemi felvételire készülnek. A GTK Up+Grade első mintaóráján a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán.

20200206 Budapestfotó:Teknős Miklós MN Magyar NemzetBudapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kara speciális, ingyenes kurzust indít mindazoknak a végzős középiskolásoknak, akik idén egyetemi felvételire készülnek. A GTK Up+Grade első mintaóráján a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán.
Fotó: Teknős Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hiányzó dokumentumaik pótlására július 10-ig volt idejük a felsőoktatásba jelentkező diákoknak, kivéve azokat, akik külföldön érettségiztek vagy felsőfokú oklevelet szereztek.

Számukra a dokumentumbenyújtási határidő  július 16., és ugyaneddig lehet módosítani a jelentkezés sorrendjén is.

A felvételizők egyetlen alkalommal módosíthatják a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjét, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Akik még nem éltek ezzel a lehetőséggel, a 2024. évi évi általános eljárásban első ízben alkalmazott új szabályok miatt 2024. július 16-ig van lehetőségük változtatni.

Sorrendmódosításkor javasolt körültekintően eljárni, elsősorban a jelentkező megváltozott döntése vagy élethelyzete alapján megtenni, és nem az esélylatolgatás miatt módosítani.

 

Dokumentumok pótlása

A jelentkezők a pontszámításhoz még szükséges dokumentumokat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában tölthetik fel, és ugyanitt követhetik nyomon az elbírálásukat is.

Nem kell feltölteni

  • a 2006. január 1. után megszerzett érettségi bizonyítványt, illetve tanúsítványt (így a 2024. május–júniusi érettségi eredményeket tartalmazókat sem),
  • a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat, illetve
  • a 2006. február 1. után szerzett hazai oklevelet.

Ezek adatait az Oktatási Hivatal az elektronikus közhiteles nyilvántartásokból veszi át. Az idei érettségi eredmények folyamatosan érkeznek meg a központi felvételi nyilvántartásába. A határidőig benyújtott dokumentumok és a beérkező közhiteles adatok feldolgozása a ponthatárok kihirdetéséig tart.

 

Ponthatárok jövő héten

A szeptemberben induló képzések ponthatárait július 24-én hirdetik ki, és elsőként a Felvin lesznek elérhetők.

Azok a felvételizők, akik a jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, már aznap

sms-értesítést is kapnak az eredményről.

A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – a ponthatárok kihirdetését követő nyolc napon belül az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető, amiről minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.