Magyar drogdílert fogtak el Ausztriában

Már 2023 év eleje óta folytak a kétes ügyletek a magyar határhoz közeli Fürstenfeldben.

2024. 07. 17. 9:15
rendőrautó
illusztráció Forrás: pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas rendőri készültséggel és a kábítószerellenes helyi akciócsoport teljes felvonultatásával csaptak le egy magyar dílerre és társára az ausztriai Fürstenfeld városkában – számolt be róla a Ripost. Mint jelezték, a Grazhoz és a magyar határhoz is igencsak közel fekvő, megközelítőleg hatezer lelket számláló településen már legalább 2023 év eleje óta folytak a kétes ügyletek, a hatóságok pedig azóta nyomoztak az ellen a dílerpáros ellen, aki a kábítószer terítésért felelt.

Végül több mint egy évnyi nyomozás után jutottak el egy 25 éves osztrák és a 30 éves magyar férfihez. Miután elég bizonyítékot szereztek, a grazi ügyészség a napokban kiadta a parancsot is, és házkutatást rendelt el az osztrák és a magyar férfi házában.

A két férfire végül egy időben csaptak le, és az ott találtak alapján a rendőrség és a kábítószerellenes csoport szimata nem csalt: a házakban ugyanis nemcsak marihuana, de amfetamin is volt bőséggel. Emellett vizsgálják azokat a hamisított okmányokat is, amelyek szintén az ügyhöz és egy 35 éves, Ausztriában illegálisan tartózkodó marokkói férfihoz köthetők.

A két férfit a helyszínen őrizetbe vették, az illetékes rendőrségre kísérték, majd le is tartóztatták őket. A Kleine Zeitung úgy tudja, hogy bebizonyosodott: a gyanúsítottak nem csupán egy-két embernek szállítottak kábítószert, hanem nagyjából harminc portát láttak el drogokkal. Azt egyelőre nem tudni, hogy a két férfi mire számíthat, azonban az őrizetbe vétel után nem sokkal az ügyész utasítására a graz-jakomini börtönbe szállították mindkettőjüket. A nyomozás pedig folytatódik, mivel a lap szerint közel sem derítették fel az összes vásárlójukat, a hálózat feltárása továbbra is folyamatban van.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.