Már a hotelek is kaphatnak Michelin-csillagot, mutatjuk, hány ilyen szálláshely van Magyarországon

Júniusban négy új szálloda kapott minősítést.

2024. 07. 10. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Huszonötre nőtt a Michelin Guide ajánlást elnyert hotelek száma Magyarországon – adta hírül ma délelőtti közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Mint írták: a júniusi négy új minősítéssel együtt már negyedszáz magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé. A világ vezető étteremkalauza ez év áprilisában jelentette be, hogy a vendéglátóhelyek mellett megkezdi a hotelek titkos minősítését is, jelenleg világszerte ötezer szálláshelyet ajánl az utazók figyelmébe. 

– Az új magyarországi minősítéseknek is köszönhetően pedig a nemzetközi kiadványban Magyarországot immár tíz olyan Michelin által ajánlott hotel is képviseli, amelyben Michelin-ajánlást, vagy Michelin-csillagot elnyert étterem várja vendégeit – hívták fel a figyelmet. 

– A Michelin Guide négy éve ismeri el a kiemelkedő szálláshelyeket ajánlással, 2024-től viszont a legkiválóbb hotelek az éttermi csillagokhoz hasonló Michelin-kulcsokat is kaphatnak. Az újítás célja, hogy a Michelin Guide teljes utazási élményt nyújthasson azoknak, akik a világszerte ismert kalauzt vagy a mobilapplikációt használják. Jelenleg a gasztro- és immáron szálláshelykalauz világszerte több mint ötezer olyan szállodát ajánl, amelyek építészeti megoldásaikat, szolgáltatásaikat és karakterüket tekintve is kiemelkednek a piaci kínálatból – részletezték.  

„A magyar szálláshely-szolgáltatás dinamikus fejlődése és a magas minőségű szolgáltatások előretörése nagymértékben járul hozzá ahhoz, hogy a gasztronómiai világtérkép mellett Magyarország immár a magas minőségű szolgáltatásokat kereső turisták úti céljai között is egyre hangsúlyosabban jelenik meg” – emelte ki Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az új ajánlások kapcsán a közlemény szerint. 

A Michelin Guide ajánlását ez idáig elnyert hazai hotelek:

Anantara New York Palace Budapest, Budapest

Andrássy Kúria & Spa, Tarcal

Aria Hotel Budapest, Budapest

Avalon Resort & Spa, Miskolctapolca

Baltazar Budapest - Boutique Hotel, Budapest

Botaniq Castle of Tura, Tura

Continental Hotel Budapest, Budapest

Corinthia Hotel Budapest, Budapest

Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest, Budapest

Hotel Clark Budapest, Budapest

Hotel Collect, Budapest

Hotel Rum Budapest, Budapest

Hotel Vinifera Wine & Spa, Balatonfüred

Kozmo Hotel Suites & Spa, Budapest

LUA Resort, Balatonfüred

Matild Palace, a Luxury Collection Hotel, Budapest

Minaro Hotel Tokaj, Tokaj

Palatinus Boutique Hotel, Pécs

Párisi Udvar Hotel Budapest, Budapest

Pest-Buda Hotel - Design & Boutique, Budapest

Platán Manor, Tata

Prestige Hotel Budapest, Budapest

Stories Boutique Hotel, Budapest

The Ritz-Carlton Budapest, Budapest

Verno House, Budapest

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.