Megtalálták a Balatonban eltűnt férfi holttestét

A vízimentők a fürdőzés veszélyeire figyelmeztetnek.

Forrás: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata2024. 07. 12. 11:13
Forrás: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész éjjel kutattak egy eltűnt férfi után a vízimentők a Balatonban, végül kora reggel találták meg a holttestét – közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Nem sokkal éjfél után kérte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a vízimentők segítségét, mivel eltűnt egy fiatal férfi. A rendőrség információi szerint felmerült annak a gyanúja, hogy a vízben tűnhetett el a keresett személy. A Révfülöpön állomásozó Alfa sürgősségi mentőhajó és vízimentő személyzete megkezdte a kutatást a Császtai strand mélyvizes területén. Az éjszakai hullámzás és a közel 29 fokos víz nagyon megnehezítette a kutatók munkáját, 

végül fél 6 körül megtalálták az eltűnt férfi holttestét.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata arra hívja fel a figyelmet, hogy egyre nagyobb lesz a hőség, ezért nagyon fontos a megfontolt fürdőzés, vízben tartózkodás. Aki ismert betegséggel rendelkezik, legyen még óvatosabb, ne terhelje magát. Minden esetben törekedjünk a csoportos fürdőzésre, hogy egy esetleges rosszullét esetén azonnal segítséget kaphassunk, nyújthassunk.  

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.